Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Θερμοπύλες: Αναβρασμός για τη νέα δομή προσφύγων! “Θέλουν να μας κάνουν Μόρια αλλά δεν θα περάσει”

Θερμοπύλες: Αναβρασμός για τη νέα δομή προσφύγων! “Θέλουν να μας κάνουν Μόρια αλλά δεν θα περάσει”

Αντιδράσεις στις Θερμοπύλες μετά την έντονη φημολογία για κατασκευή νέας δομής, χωρητικότητας 2.000 ατόμων, για πρόσφυγες και μετανάστες

“Την ώρα που θα έπρεπε να γιορτάζουμε τα 2.500 χρόνια της μάχης των Θερμοπυλών και ο τόπος μας να προβάλλεται σε παγκόσμιο επίπεδο, η κυβέρνηση και ο ΔΟΜ ετοιμάζονται με συνοπτικές διαδικασίες να στήσουν μια νέα “Μόρια” στον ιερό τόπο των Θερμοπυλών, αρχικά με 2.000 άτομα και ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες στο μέλλον.

Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι η συγκεκριμένη έκταση, που έχει επιλεγεί για να γίνει το νέο camp φιλοξενίας προσφύγων και βρίσκεται βορειοδυτικά δίπλα στην υφιστάμενη δομή, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνουν εκεί οι εγκαταστάσεις” αναφέρουν μεταξύ άλλων κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν…

Στο χώρο των Θερμοπυλών λειτουργεί ήδη μια δομή φιλοξενίας δυναμικότητας 500 ατόμων με πολύ καλές συνθήκες, σε σχέση με πολλές άλλες δομές, ανά τη χώρα. Επομένως ο Δήμος Λαμιέων έχει αναλάβει εδώ και καιρό το “βάρος” που του αναλογεί.

Αυτό που σχεδιάζει ο ΔΟΜ με την κυβέρνηση για επέκταση του camp, ώστε να χωράει τουλάχιστον δυο χιλιάδες άτομα, θα διχάσει ακόμα και τους ίδιους τους πρόσφυγες, αφού κάποιοι θα ξεσηκωθούν βλέποντας ορισμένους να είναι σε ξενοδοχείο και τους άλλους σε σκηνές και κοντέινερ”.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη έκταση, περίπου 38 στρέμματα, που έχει επιλεγεί για να γίνει το νέο camp φιλοξενίας, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα με ΦΕΚ.

Πηγή: lamiareport.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις