Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θερμοπύλες: Εικόνες ντροπής κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα – Τα έχασαν τρεις Μεξικανοί τουρίστες

Θερμοπύλες: Εικόνες ντροπής κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα – Τα έχασαν τρεις Μεξικανοί τουρίστες

Οι σκηνές από τις Θερμοπύλες προβληματίζουν όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Παρά τα παράπονα και τις καταγγελίες, το αυτί ορισμένων δεν ιδρώνει με τίποτα…

Brand name κατα τα άλλα οι Θερμοπύλες, που μετά την Ακρόπολη και τους Δελφούς είναι το πιο πολυσύχναστο μέρος στις επισκέψεις τουριστών, με τις καταγγελίες ωστόσο για κλοπές να αυξάνονται και να προβληματίζουν. Μετά την προχθεσινή κλοπή σε οικογένεια Σέρβων, χθες (20-07-2021) έπεσαν θύματα τρεις Μεξικανοί.

Οι τρεις άντρες είχαν παρκάρει στο μνημείο του Λεωνίδα και καθώς επισκέφτηκαν το μουσείο, όταν επέστρεψαν είδαν σπασμένα τα τζάμια της πόρτας του αυτοκινήτου τους! Σύμφωνα με το mag24.gr, είχαν κλαπεί όλα τα χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και πήρε κατάθεση από τα θύματα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε καν κάμερες ασφαλείας δεν υπάρχουν στο χώρο του μνημείου του Λεωνίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχαιοφύλακες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων υπάρχουν στα σπιτάκια, βορειότερα του μνημείου και όχι στο μνημείο!

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής τονίζουν πως θα πρέπει άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξη του χώρου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις