Δευτέρα, 3 Ιουν.
35oC Αθήνα

Θεσπρωτία: 48χρονος Αλβανός πίσω από δύο τηλεφωνικές απάτες με λεία 140.000 ευρώ

Θεσπρωτία: 48χρονος Αλβανός πίσω από δύο τηλεφωνικές απάτες με λεία 140.000 ευρώ

Οι τηλεφωνικές απάτες στη Θεσπρωτία στήθηκαν με προσοχή, με τα θύματα να χάνουν συνολικά 140.000 ευρώ. Η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη. Ο 48χρονος Αλβανός αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα…

Είχε καταφέρει να θησαυρίσει στη Θεσπρωτία από τηλεφωνικές απάτες, που έγιναν μέσα σε λίγες μέρες, με την ίδια «συνταγή». Ο λόγος για έναν 48χρονο Αλβανό που ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που πήρε μέρος στα δύο χτυπήματα. Στο στόχαστρο του ίδιου και της σπείρας του, έμπαιναν ηλικιωμένοι, στους οποίους έλεγαν πως ένα στενό συγγενικό τους πρόσωπο είχε πέσει θύμα τροχαίου και χρειάζονταν χρήματα, για χειρουργική επέμβαση.

Πιο αναλυτικά, χρήματα και χρυσαφικά αξίας 140.000 ευρώ είχε καταφέρει να αποσπάσει από ηλικιωμένους σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, στους Φιλιάτες και στην Ηγουμενίτσα στη Θεσπρωτία, ένας 48χρονος Αλβανός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν σε απάτες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο δράστης είχε προηγουμένως πείσει τους ηλικιωμένους, ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρειαζόταν τα υπέρογκα ποσά για χειρουργική επέμβαση έπειτα από τροχαίο ατύχημα που είχε.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα στοιχεία του αλλοδαπού που πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις