Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός [pics, vid]

Φουσκώνει επικίνδυνα ο Πηνειός [pics, vid]
ΦΩΤΟ από το Trikalavoice

Ο εφιάλτης των περσινών μεγάλων πλημμυρών επιστρέφει στα Τρίκαλα, καθώς ο Πηνειός ποταμός έχει φουσκώσει επικίνδυνα.

Μάλιστα όπως καταγράφει το trikalavoice, στο ύψος του Διαλεκτού Τρικάλων τα νερά ακουμπάνε πια τη γέφυρα, καθιστώντας την κατάσταση άκρως ανησυχητική.

H βροχή κόπασε από το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να «επιστρέψει» κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο φόβος επιτείνεται λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που κατεβαίνουν από τα βουνά.

Στη γέφυρα του Πηνειού στο Βαλομάνδρι, οι κάτοικοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της ανόδου της στάθμης, καθώς οι μνήμες από την περσινή καταστροφική πλημμύρα, είναι νωπές και εφιαλτικές.

Στο σημείο πήγε και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Το πρόβλημα είναι πως το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών της περσινής πλημμύρας και την δημιουργία νέας αντιπλημμυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής, καθυστέρησε ένα αρχίσει, λόγω των νόμιμων διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάλκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή τη στιγμή ο εργολάβος να συνεχίσει τις εργασίες που άρχισαν στις αρχές του Οκτώβρη.

Πηγή: trikalavoice, Trikalaola

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις