Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λάρισα: Πάρκαρε στο λάθος σημείο και έγινε αμέσως στόχος στα social media

Λάρισα: Πάρκαρε στο λάθος σημείο και έγινε αμέσως στόχος στα social media

Αυτό ο οδηγός άφησε το αυτοκίνητό του σε λάθος σημείο, και μέσα σε λιγη ώρα είχε ήδη γίνει θέμα συζήτησης στην κοινωνία της Λάρισας. Δείτε τι λάθος έκανε.

Αυτός ο οδηγός άφησε το αυτοκίνητό του σε ένα εντελώς λάθος σημείο, και μέσα σε λίγη ώρα έγινε θέμα συζήτησης στην κοινωνία της Λάρισας, αλλά έγινε και viral στα social media. Πρόκειται για έναν ασυνείδητο οδηγό που άφησε το αυτοκίνητό του σε θέση πάρκινγκ για άτομα με ειδικές ανάγκες, το κλείδωσε, και απλώς πήγε να κάνει αμέριμνος τα ψώνια του.

Το απόγευμα της Παρασκευής, σε σούπερ μάρκετ της Λάρισας, στη συνοικία Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ενώ υπήρχαν δεκάδες άδειες θέσεις για να παρκάρει το αυτοκίνητό του χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στους συνανθρώπους του, αυτός ο ασυνείδητος αποφάσισε να το αφήσει όπου βρήκε και να πιάσει περισσότερες από μία θέσεις, και μάλιστα θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μέσα σε λίγη ώρα, φωτογραφίες από το αυτοκίνητο στις θέσεις πάρκινγκ για άτοιμα με ειδικές ανάγκες έγιναν… viral στα social media, ενώ δεν έλειψαν και οι σκληροί χαρακτηρισμοί.

Ύπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα πρόστιμα που προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για μια σειρά παραβάσεων. Σύμφωνα με τα ισχύοντα η Δημοτική Αστυνομία μπορεί να επιβάλει, πρόστιμα και κυρώσεις, σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία και σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον νέο ΚΟΚ και για τις δυο προαναφερθείσες παραβάσεις ο οδηγός σύμφωνα με το Ν. 4530/18 (άρθρο 29 παρ.1 εδαφ. β,ζ.) τιμωρείται με επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας (πινακίδες – άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου) για 60 ημέρες και με επιτόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τον βεβαιούντα την παράβαση για 60 ημέρες.

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις