Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο εφιάλτης του λούνα παρκ επέστρεψε – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από ατυχήματα σε παιχνίδια καρμανιόλες

Ο εφιάλτης του λούνα παρκ επέστρεψε – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από ατυχήματα σε παιχνίδια καρμανιόλες

Η τραγική είδηση του θανάτου της 14χρονης σε λούνα παρκ στον Βόλο ξύπνησε μνήμες. Μνήμες από ατυχήματα σε λούνα παρκ. Οι μαρτυρίες γονιών στην κυριολεξία συγκλονίζουν και αναφέρονται στον εφιάλτη που έζησαν ενώ διασκέδαζαν με τα παιδιά τους.

Δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που έχουν γίνει σε λούνα παρκ με τα αποτελέσματα να είναι τραγικά. Η διασκέδαση μετατράπηκε σε τραγωδία. Γονείς γυρνούν το χρόνο πίσω, θυμούνται και αγανακτούν για το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Ο  Γιάννης Μπούρτζικας που το 2009 στο ίδιο παιχνίδι λίγο έλειψε να χάσει την κόρη του συγκλονίζει. «Ακριβώς το ίδιο ατύχημα είχε συμβεί και στην κόρη μας. Καθόταν με την μητέρα της στις μπροστινές θέσεις. Ξεκίνησε το παιχνίδι και ενώ στην αρχή πήγαινε σιγά ξαφνικά άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα. Κάποια στιγμή είδα ότι το παιδί από την μεγάλη ταχύτητα που είχε άρχισε και το σήκωνε από το κάθισμα. Πήγα στο χειριστή και του λέω. Το παιδί κινδυνεύει, θα πέσει, σταμάτα το μηχάνημα. Ο χειριστής δεν το άκουσε και το παιδί εκσφενδονίστηκε από 15 μέτρα ύψος και το πέταξε 15 μέτρα μακριά».

Το παιδί από την πτώση τραυματίστηκε σοβαρά, χειρουργήθηκε και νοσηλεύτηκε για δύο μήνες στο νοσοκομείο με τον πατέρα του να λέει. «Τότε είχα πει ότι δικό μου το παιδί σώθηκε, δεν ξέρω τα επόμενα παιδάκια αν θα σωθούν γιατί η μπάρα ασφαλείας τότε δεν το κράτησε. Από την μητέρα του που ήταν μαζί του στο παιχνίδι υπάρχουν καταθέσεις. Είπε πως η μπροστινή μπάρα έπαιζε πολύ, το παιδί μας γλίστρησε κάτω από τη μπάρα. Και τότε έλεγαν ότι το μηχάνημα είναι σε τέλεια κατάσταση. Στο δικαστήριο, όμως, αποδείχθηκαν άλλα πράγματα. Δεν υπήρχε βιβλίο συντήρησης για το συγκεκριμένο μηχάνημα ».

«Ούτε μια συγγνώμη»

Τον Δεκέμβριο του 2017 μια μητέρα και τα τρία της παιδιά στο Αίγιο τραυματίζονται σοβαρά όταν εκσφενδονίζονται από βαγόνι τρένου. «Η οικογένεια του Δημήτρη Δημητριάδη γλίτωσε από θαύμα με τον ίδιο να αναφέρει. «Από τύχη δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχει γίνει δικαστήριο και δεν μας έχουν πει μια συγγνώμη. Ανέβηκαν τα παιδιά και στην τρίτη στροφή έφυγε το βαγόνι, εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και έπεσαν στο τσιμέντο. Η πρώην σύζυγός μου είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε σφηνωθεί κάτω από τις ράγες και νόμιζα ότι ήταν νεκρή. Καναμε 20 λεπτά να την απεγκλωβίζουμε και τα παιδιά είχαν πάθει σοκ. Και τα παιδιά είχαν χτυπήσει. Συγκλονίστηκα με αυτό αυτό που έγινε στον Αλμυρό. Τελικά ας μας μπουν που είναι ασφαλές να παίζουν τα παιδιά μας. Παιδικές χαρές επικίνδυνες, μπασκέτες δολοφόνοι, λούνα παρκ καρμανιόλες. Εγώ ήμουν τυχερός που δεν είχα νεκρό στην οικογένειά μου. Να όμως που μια οικογένεια έχασε ένα αγγελούδι 14 ετών. Τι φταίνε οι γονείς που πήγαν μια ώρα να χαρούν με το παιδί τους να το πάρουν νεκρό…».

Τον Απρίλιο του 2014 στο Ελληνικό ένας φουσκωτός κύλινδρος με ήλιο αποδείχθηκε παγίδα θανάτου για 13χρονο αγόρι, ενώ τραυματίστηκε η 9χρονη αδερφή του.

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις