Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρίκαλα: “Μη χρησιμοποιείτε το…” – Η πρωτότυπη πινακίδα σε παιδική χαρά

Τρίκαλα: “Μη χρησιμοποιείτε το…” – Η πρωτότυπη πινακίδα σε παιδική χαρά

Τα Τρίκαλα μας έχουν συνηθίσει να… πρωτοτυπούν. Αυτή τη φορά όμως, μία ένδειξη σε πινακίδα παιδικής χαράς, έγινε Viral μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Αυτή η πινακίδα σε παιδική χαρά ασφαλώς και μπορεί να πάρει το βραβείο της πιο ευφάνταστης πινακίδας. Αν και ο Δήμος Τρικκαίων μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπες κινήσεις, αυτή τη φορά το… απογείωσε.  Την απίστευτη αυτή ιδέα για τις πινακίδες την υλοποίησε με στις νέες, 40 πιστοποιημένες παιδικές χαρές που κατασκεύασε στην πόλη των Τρικάλων. Συγκεκριμένα, στις οδηγίες χρήσης που ανήρτησε, προτρέπει γονείς και κηδεμόνες να μην καπνίζουν και να μη χρησιμοποιούν το κινητό!

Ναι, καλά διαβάσατε. προτρέπει τους γονείς να αφιερώνουν περισσότερη ώρα στα παιδιά τους και να μην κάνουν χρήση του κινητού τους τηλεφώνου στο χώρο της παιδικής χαράς.

Στόχος, να αφιερώνουν οι γονείς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, και μέσα στην παιδική χαρά, χωρίς να προσφέρουν πρότυπα εξαρτήσεων. Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που με εξαιρετική επιτυχία υλοποιεί από το 2017. Και αυτό το βήμα είναι η δημιουργία ασφαλών, με πιστοποίηση «άκαπνων» χώρων χωρίς τσιγάρο, σε παιδικές χαρές, σχολεία, δημόσιους χώρους με παιδιά και αθλητές κ.α.

Αυτή σίγουρα είναι μία από τις πιό πρωτότυπες ενέργειες του Δήμου… μέχρι την επόμενη.

Με πληροφορίες από το trikalaola.gr.

Θεσσαλία Τελευταίες ειδήσεις