Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλία:Τα Τρίκαλα του μέλλοντος – Έργα που αλλάζουν την πόλη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το σχέδιο για την ανάπλαση των Τρικάλων είναι έτοιμο με επίκεντρο τον Ληθαίο ποταμό

Οι όχθες του Ληθαίου «κατεβαίνουν» σε επίπεδα πίσω από τις παλιές φυλακές και πλέον Τρικαλινοί και επισκέπτες αποκτούν πρόσβαση στο ποτάμι…

Ο Ληθαίος έμοιαζε για πολλά χρόνια με… «αόρατο ποταμό» καθώς όλοι περνούσαν δίπλα του, πάνω από τις γέφυρές του, δίχως να μπορούν να πλησιάσουν. Τα γυρίσματα της «Βέρας στο δεξί» στο ποτάμι έδωσαν την ιδέα στη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει και να αναδείξει το Ληθαίο, ο οποίος διατρέχει όλη τη πόλη.

Στο συνολικό έργο ανάπλασης του χώρου πέριξ των παλαιών φυλακών (από τις οποίες πέφτει ο «σοβάς» και πλέον αποκαλύπτεται το οθωμανικό χαμάμ που λειτουργούσε εκεί τους προηγούμενους αιώνες) περιλαμβάνεται και η ανάδειξη του ποταμού.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, οι όχθες θα «κατεβαίνουν» σε επίπεδα μέχρι τη κοίτη του Ληθαίου, όπου θα δημιουργηθούν μικρά καθιστικά για να μπορούν όλοι να τον χαίρονται. Στις σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει σε ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, απ’ όπου περνά ο ποταμός, θεωρώντας πως έτσι θα αναδειχθεί και η μοναδικότητα των Τρικάλων. Αρκεί βέβαια να… βρεθούν χρήματα για όλα αυτά τα σχέδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα: ”Προσπαθήσαμε να τον κακοποιήσουμε με κλαδί ελιάς για πλάκα”!

Αχαϊα: Προσλαμβάνουν security και αρχίζουν περιπολίες για να αντιμετωπίσουν ληστές και ζωοκλέφτες!

Ρόδος:Το σάντουϊτς που κρατούσαν οι δύο γυναίκες δεν ”έσβηνε” μόνο την πείνα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε