Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – 25η Μαρτίου: Η λαμπρή δοξολογία και το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα (video)

Θεσσαλονίκη – 25η Μαρτίου: Η λαμπρή δοξολογία και το μήνυμα του Απόστολου Τζιτζικώστα (video)

Επίσημη Δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Θεού Σοφίας, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη 200ή επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Νωρίτερα, έγινε έπαρση και υποστολή της Σημαίας στον Λευκό Πύργο με μέριμνα του Γ΄ Σώματος Στρατού, όπου άνοιξε και επίσημα το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ περίπου στις 10.20 δύο ζεύγη μαχητικών f-16 έσκισαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το πιο σημαντικό μήνυμα για να τιμήσουμε το 1821 είναι η ενότητά μας το οποίο χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο μας όπλο» που θα χτίσει την Ελλάδα του 2030.

«Μία Ελλάδα ισχυρή που θα νιώθει περήφανη όταν κοιτάζει πίσω στο παρελθόν αλλά δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα στο παρόν και θα γεμίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Το μέλλον που μας αξίζει και που θα χτίσουμε όλοι μαζί».

Η δοξολογία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρου Καλαφάτη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, βουλευτών και εκπροσώπων των αρχών της πόλης. Δείτε τις εικόνες του grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις