Τετάρτη, 28 Φεβ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: H στιγμή που αστυνομικοί σταματούν τους ελέγχους για να στείλουν το μήνυμα (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: H στιγμή που αστυνομικοί σταματούν τους ελέγχους για να στείλουν το μήνυμα (Βίντεο)

Με διαρκείς ελέγχους, αλλά και συστάσεις, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μέτρων πρόληψης ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Ακόμα και πριν την επιβολή των τελευταίων μέτρων ενάντια στις άσκοπες μετακινήσεις, περιπολικά της Άμεσης Δράσης με τη χρήση μεγαφώνων, έστελναν μήνυμα στους πολίτες να αποφεύγουν το συνωστισμό και να τηρούν τα μέτρα που ζητάει η πολιτεία.

Πλέον, τόσο οι συγκεκριμένες δράσεις ενημέρωσης, ειδικά σε περιοχές όπου παρατηρείται συνωστισμός, όσο και οι έλεγχοι για τυχόν παραβάτες, έχουν εντατικοποιηθεί, με το προσωπικό της αστυνομίας να δίνει τη «μάχη» ενάντια στον κορωνοϊό, 24 ώρες το 24ωρο, παράλληλα με τα άλλα εξίσου σοβαρά καθήκοντα, για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως ο συγκεκριμένος αγώνας ενάντια στην πανδημία, δεν γίνεται απλά «για τους πολίτες», αλλά «με τους πολίτες», χωρίς τη συνεργασία των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, ενώ τονίζουν πως η βεβαίωση παραβάσεων δεν έχει κανέναν τιμωρητικό ή εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξάλλου και οι ίδιοι, έχοντας οικογένειες και παιδιά, ανησυχούν εξίσου, για την υγεία των δικών τους ανθρώπων.

Πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις