Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Lockdown με μποτιλιάρισμα στους δρόμους και ουρές στα καταστήματα (pics)

Θεσσαλονίκη: Lockdown με μποτιλιάρισμα στους δρόμους και ουρές στα καταστήματα (pics)

Χαμός στη Θεσσαλονίκη! Εν μέσω lockdown η κίνηση στους δρόμους και στα μαγαζιά της συμπρωτεύουσας είναι πολύ αυξημένη, θυμίζοντας άλλες παραμονές Χριστουγέννων.

Σαν να μην υπάρχει στη Θεσσαλονίκη κορονοϊός και καραντίνα, οι δημότες ξεχύθηκαν από τα σπίτια τους, σήμερα, Τετάρτη (23.12.2020) προπαραμονή των Χριστουγέννων. Κεντρικοί δρόμοι, όπως η Τσιμισκή, η Εγνατία, η Μητροπόλεως, έχουν κατακλυστεί από οχήματα που σε πολλές περιπτώσεις σχηματίζουν και ουρά ακόμη και με πράσινο φανάρι.

Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης, πραγματοποιώντας ελέγχους, στο πλαίσιο των εξαγγελιών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για σαρωτικούς ελέγχους στις πόλεις που είναι στο «κόκκινο» λόγω της πανδημίας.

Δείτε τις φωτογραφίες του ThessToday.gr από την κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης:

Θεσσαλονίκη: Ουρές και συνωστισμός έξω από καταστήματα

Με τις ώρες να μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, οι Θεσσαλονικείς εν μέσω lockdown, συρρέουν κατά εκατοντάδες στην κεντρική αγορά της πόλης για τα τελευταία ψώνια και δώρα, σχηματίζοντας μάλιστα και ουρές έξω από τα καταστήματα.

Η ιστορική αγορά «Καπάνι» έχει πλημμυρίσει από καταναλωτές που σπεύδουν να κάνουν τα τελευταία ψώνια της λίστας τους για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δημιουργώντας, ωστόσο, συνωστισμό εν μέσω κορονοϊού. Χαρακτηρισμό είναι το παράδειγμα έξω από κρεοπωλείο που βρίσκεται πλησίον της αγοράς «Καπάνι», όπου κάτοικοι χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας έχουν σχηματίσει ουρά περιμένοντας στη σειρά τους για να αγοράσουν τα προϊόντα του καταστήματος.

Λίγο μέτρα μακριά βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ όπου πραγματοποιεί περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την αποφυγή συνωστισμού και έξω από γνωστό βιβλιοπωλείο στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, από δεκάδες κατοίκους που ξεπερνούν τα 30 λεπτά αναμονή.

Παρόμοια εικόνα σημειώνεται και στην οδό Τσιμισκή και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όπου κάτοικοι περιμένουν υπομονετικά στη σειρά για να αγοράσουν μέσω της διαδικασίας του Click Away τα προϊόντα που θέλουν. Στην πλατεία Αριστοτέλους υπάρχουν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας που πραγματοποιούν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις