Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι έκλεψαν 20 τόνους καυσόξυλα

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι έκλεψαν 20 τόνους καυσόξυλα

Συνολικά 20 τόνους καυσόξυλα έκλεψαν πρόσφατα άγνωστοι από το Κοινοτικό Δάσος Λιβαδίου, στον δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωπος του Δασικού Συνεταιρισμού Μοδίου υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα Ασφαλείας Θέρμης.

Οι 20 τόνοι καυσόξυλα προορίζονταν για να διανεμηθούν δωρεάν και να ζεστάνουν οικογένειες ορεινών περιοχών, αφήνοντας «στα κρύα του λουτρού» και τους υλοτόμους, που δεν θα λάβουν το μερίδιο το οποίο τους αντιστοιχεί.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, το βράδυ της 19ης προς 20η Σεπτεμβρίου, άγνωστος (ή άγνωστοι) προσέγγισε το σημείο του Κοινοτικού Δάσους Λειβαδίου όπου βρίσκονταν στοιβαγμένοι 20 τόνοι με καυσόξυλα τα οποία και αφαίρεσαν, με εκπροσώπους Δασικού Συνεταιρισμού να υποβάλλουν μήνυση κατά αγνώστων. Την ποσότητα των καυσόξυλων συγκέντρωσαν ο δήμος Θέρμης και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τα διανείμουν σε δικαιούχους, αρχής γενομένης από τις 3 Οκτωβρίου, όμως τα καυσόξυλα «έκαναν φτερά».

«Μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα»
Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαιώνει μιλώντας στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Θέρμης, Αργύριος Μωραΐτης, ο οποίος σημειώνει ότι «κόψαμε ξύλα για να τα μοιράσουμε στους κατοίκους, αλλά κάποιος τα… έκλεψε!».

Όπως λέει ο κ. Μωραΐτης, «κάθε χρόνο δίνουμε καυσόξυλα σε δικαιούχους ορεινών περιοχών, όπως η κοινότητα της Περιστεράς και του Λειβαδίου.

Στο πλαίσιο αυτό και έπειτα από συνεννόηση και υπόδειξη του Δασαρχείου, κόψαμε δεκάδες τόνους ξύλων. Από την ποσότητα αυτή, ένα μερίδιο θα πήγαινε στους υλοτόμους, που πραγματοποίησαν την κοπή. Ωστόσο, μας τα κλέψανε!».

Σύμφωνα με τον κ. Μωραΐτη, «μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα». Κι αυτό γιατί, «φέτος που υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για την παροχή καυσόξυλων, τα οποία συνθέτουν έναν τρόπο θέρμανσης όπου έχει στραφεί ακόμη περισσότερος κόσμος, τα… εξαφάνισαν».

Ο ίδιος επιπλέον αποδίδει το συγκεκριμένο συμβάν στην ακρίβεια που ταλαιπωρεί τα ενεργειακά ζητήματα, λέγοντας πως «αυτό που έκαναν σχετίζεται άμεσα με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση», ενώ εγγυάται πως «οι δικαιούχοι θα λάβουν τις ποσότητες των καυσόξυλων που τους αναλογούν».

Συμπληρώνει ακόμη ότι «ελπίζω να μην έχουμε ξανά τέτοιο συμβάν».

«Οι υλοτόμοι έχουν δουλέψει… τζάμπα»

Ενοχλημένοι από το εν λόγω ζήτημα εμφανίζονται και οι κάτοικοι του Λειβαδίου, καθώς, σύμφωνα με όσα λέει στο GRTimes ο πρόεδρος της Κοινότητας Λειβαδίου, Δημήτριος Γουδήρας, «αυτό το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη πρόσφατα και έχουν επιληφθεί οι Αρχές, που αναζητούν τον δράστη ή τους δράστες».

Όπως μάλιστα μεταφέρει, «εκτός από τις ποσότητες που προορίζονταν για τους κατοίκους, υπάρχει κι ένα μερίδιο που θα λάμβαναν οι υλοτόμοι, οι οποίοι σύμφωνα με τη σύμβαση της ρυθμιστικής μελέτης, θα λάμβαναν την αμοιβή τους σε είδος».

Το μερίδιο αυτό, ωστόσο, βρίσκονταν ανάμεσα στους 20 τόνους που αφαιρέθηκαν με παράνομο τρόπο από το δάσος, με αποτέλεσμα, όπως λέει ο κ. Γουδήρας, «οι υλοτόμοι, που είναι άνθρωποι του μεροκαμάτου, να έχουν δουλέψει… τζάμπα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις