Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου στα Βρασνά και τον Σταυρό για την αποκατάσταση των ζημιών της κακοκαιρίας [pics]

Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου στα Βρασνά και τον Σταυρό για την αποκατάσταση των ζημιών της κακοκαιρίας [pics]

Συνεργεία του δήμου επιχειρούν στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ στην αρχή δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας και ειδικότερα του δικτύου ύδρευσης…

Αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές από την κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας στον δήμο Βόλβης. Συνεργεία του δήμου επιχειρούν στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ στην αρχή δόθηκε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας και ειδικότερα του δικτύου ύδρευσης.

Με διάφορα μηχανήματα του δήμου, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιωτών και άλλων υπηρεσιών, συνεχίζεται ο καθαρισμός ρεμάτων, χειμάρρων και δρόμων, καθώς και ιδιωτικών χώρων, με εργασίες πλυσίματος και σκουπίσματος των δημόσιων χώρων. Ειδικά συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσαν τα νερά στην ακτογραμμή. Σημειώνεται ότι από την πρώτη ημέρα μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, μεγάλη ήταν η συμβολή της Πυροσβεστικής ιδιαίτερα στην απάντληση υδάτων, καθώς και του Στρατού.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, επισημαίνει ότι πρώτος στόχος είναι η προστασία της ασφάλειας των πολιτών και η επαναφορά των ρυθμών της ζωής στην κανονικότητα, ειδικά σε μια περίοδο, που βρίσκονται πολλοί τουρίστες στα καταλύματα του δήμου Βόλβης.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση των ιδιοκτητών κατοικιών και επιχειρήσεων, που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες. Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στην οποία θα περιγράφονται οι ζημιές που έγιναν αποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα από τις 8:00 πμ έως 14:00 μμ καθημερινά. Στη συνέχεια οι αιτήσεις θα διαβιβαστούν από τον δήμο Βόλβης στο αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση επιδόματος προς τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διενέργειας αυτοψιών από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής των ζημιών.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις