Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Άγρια ρατσιστική επίθεση – Τους χτυπούσαν με μαχαίρια και λοστούς – “Να πάτε στη χώρα σας” [pics]

Θεσσαλονίκη: Άγρια ρατσιστική επίθεση – Τους χτυπούσαν με μαχαίρια και λοστούς – “Να πάτε στη χώρα σας” [pics]

Σκληρές εικόνες στη Θεσσαλονίκη, μετά την άγρια επίθεση. Σε νοσοκομεία 4 άτομα. Κάποιοι έτρεχαν να σωθούν από τη μανία των δραστών και άλλοι παρακαλούσαν να σταματήσουν…

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε τα ξημερώματα μία ομάδα μεταναστών που βρισκόταν στην πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη. Δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 01:30. Περίπου 15 άτομα, τα οποία φορούσαν κράνη, επιτέθηκαν σε νεαρούς μετανάστες με λοστούς και πυρσούς. Ένας από τους επιτιθέμενους κρατούσε μαχαίρι. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε  ότι οι δράστες της επίθεσης φώναζαν «να φύγετε από εδώ, να πάτε στη χώρας σας» και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ένας 28χρονος Αλγερινός δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο πόδι. Ένας 33χρονος Έλληνας που βρισκόταν στην πλατεία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα. Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε καθώς πήδηξε στο εσωτερικό του αρχαιολογικού χώρου για να γλιτώσει από τη μανία των κρανοφόρων. Οι νεαροί μετανάστες καθώς και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν ρατσιστικά κίνητρα.

Αίμα και φόβος μετά τη ρατσιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

“Είχε προηγηθεί κλοπή κινητού τηλεφώνου”

Άλλη μαρτυρία παριστάμενου συνδέει το περιστατικό της επίθεσης με κλοπή κινητού τηλεφώνου που σημειώθηκε νωρίτερα. «Οι δράστες επιτέθηκαν στους μετανάστες γιατί ένας από αυτούς είχε κλέψει λίγο πριν ένα κινητό τηλέφωνο» δήλωσε νεαρός φοιτητής που βρισκόταν στην πλατεία, την ώρα του συμβάντος.

Ο 28χρονος Αλγερινός και ο 33χρονος Έλληνας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργούν αστυνομικοί το ΑΤ Λευκού Πύργου, ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να περάσει στα χέρια του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις