Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Άλλαξε εικόνα το θρυλικό “κόκκινο σπίτι” – Σε πλήρη εξέλιξη η ανακατασκευή του – video

Θεσσαλονίκη: Άλλαξε εικόνα το θρυλικό “κόκκινο σπίτι” – Σε πλήρη εξέλιξη η ανακατασκευή του – video

Με ταχείς ρυθμούς η ανακατασκευή του θρυλικού Μεγάρου Λόγγου ή αλλιώς του «Κόκκινου Σπιτιού» στη Θεσσαλονίκη που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη…

Οι κατασκευαστικές εργασίες για την μετατροπή του Κόκκινου Σπιτιού ξεκίνησαν στις αρχές του 2017. Από το  αρχιτεκτονικό κτίριο έχουν απομακρυνθεί οι σκαλωσιές. Στο μόνο σημείο που έμειναν προστατευτικά είναι στο ισόγειο του κτιρίου.

Το ονομαζόμενο «Κόκκινο Σπίτι» της πλατείας Αγίας Σοφίας, ή αλλιώς Μέγαρο Λόγγου, έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Αποτελείται από τρείς ορόφους και κατασκευάσθηκε μεταξύ 1926 – 1928 με δαπάνη του Ναουσαίου κλωστοϋφαντουργού, Γρηγορίου Λόγγου. Για μικρό χρονικό διάστημα, ο ίδιος χρησιμοποίησε τον 3ο όροφο ως κατοικία.

Ο θρύλος του μυστηρίου που κρύβει το σπίτι θέλει την «Ανώνυμη Οικοδομική Εταιρεία Νέων Χωρών» που κατασκεύασε το κτίριο, να χρεοκοπεί λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του και τη Βιομηχανική μονάδα του Λόγγου στην Νάουσα να καταστρέφεται από πυρκαγιά, επίσης λίγα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κτιρίου.

Έφυγαν οι σκαλωσιές από το “κόκκινο σπίτι”

Πηγή: seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις