Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Άλυτο μυστήριο το βουητό που ξενυχτάει τους κατοίκους – Τι λένε για σεισμικό ρήγμα

Θεσσαλονίκη: Άλυτο μυστήριο το βουητό που ξενυχτάει τους κατοίκους – Τι λένε για σεισμικό ρήγμα

Συνεχίζεται το «θρίλερ» στη Θεσσαλονίκη με το βουητό που ξαγρυπνάει τους κατοίκους της περιοχής των Μετεώρων. Επιστήμονες παίρνουν θέση για το αν ο υπόκωφος νυχτερινός ήχος σχετίζεται με σεισμό.

«Η έρευνα συνεχίζεται» λέει στο GRTimes ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης για το απόκοσμο, εκκωφαντικό βουητό, που έρχεται από διαφορετικές εστίες και ξεκίνησε να ακούγεται πριν από περίπου ένα μήνα.

«Από την μέχρι τώρα έρευνα συμπεραίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια βλάβη στο φυσικό αέριο, ούτε κάποιο γεωλογικό φαινόμενο», προσθέτει.

Επιπροσθέτως ο δήμαρχος διευκρινίζει ότι οι έρευνες της ΕΥΑΘ θα συνεχιστούν, με πιθανότερη εστία του μυστηριώδους ήχου το υδραγωγείο της περιοχής, τονίζοντας ότι «η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη.

Σκορδύλης: Δεν υπάρχει σεισμικό ρήγμα

Από την πλευρά του ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδύλης διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει σεισμικό ρήγμα στην περιοχή και «δεν τίθεται θέμα γεωλογικού φαινομένου με τόσες εβδομάδες διάρκεια».

Τέλος πηγές της ΕΥΑΘ αναφέρουν ότι από την περασμένη Πέμπτη (13.01.2022) κλιμάκια της εταιρείας ύδρευσης Θεσσαλονίκης έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία, χωρίς να καταφέρουν να εντοπίσουν την εστία του ήχου.

Να σημειωθεί ότι το υδραγωγείο της περιοχής χρησιμοποιεί μαγνητισμό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις