Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αμίλητοι και κουκουλωμένοι στα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών – video

Θεσσαλονίκη: Αμίλητοι και κουκουλωμένοι στα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών – video

Αποκαλυπτικοί διάλογοι από τη δράση του κυκλώματος με το εμπόριο βρεφών στη Θεσσαλονίκη. Πως έκαναν την στρατολόγηση των παρένθετων μητέρων…

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους έφτασαν λίγο μετά τις 09.00 στα Δικαστήρια, τα πρώτα έξι φερόμενα ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωάριων, που εξάρθρωσε πριν από λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορούμενοι αναμένονται να απολογηθούν στην 1η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους είναι ο δικηγόρος και η μαιευτήρας – γυναικολόγος, που κατηγορούνται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος «βιομηχανοποίησης γεννήσεων».

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αποκαλύπτουν τον τρόπο δράσης τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ζευγαριού που υιοθέτησε βρέφος, μέσω του κυκλώματος, τον Ιούλιο του 2018 και αποφάσισε έναν χρόνο μετά να μεγαλώσει την οικογένεια και απευθύνθηκε εκ νέου στη γυναικολόγο που φέρεται να κινούσε τα νήματα.

«Θέλουμε με τη γυναίκα μου να υιοθετήσουμε ακόμη ένα παιδάκι» , ήταν τα λόγια του πατέρα με τη γυναικολόγο να απαντά: «Ωραία! Η βιολογική μητέρα του πρώτου σας παιδιού είναι και πάλι έγκυος. Αν θέλετε να δούμε αυτή την περίπτωση».

Το κύκλωμα είχε συγκεκριμένη δομή και οργάνωση. Εγκέφαλοι φέρονται ένας γιατρός και ο δικηγόρος , σε συνεργασία με μία μαία που εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική και εντόπιζαν τα άτεκνα ζευγάρια. Έδιναν εντολή στα κύρια επιχειρησιακά μέλη τρεις Γεωργιανές να στρατολογήσουν γυναίκες που είτε θα έδιναν τα παιδιά που θα γεννήσουν, είτε θα γίνουν παρένθετες μητέρες είτε δότριες ωαρίων. Εντόπιζαν τις φυσικές μητέρες και καθεμιά από αυτές είχαν επαφές με τέσσερις ιδιωτικές κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αρνείται τις κατηγορίες ο δικηγόρος

Ο δικηγόρος αναλάμβανε τις περισσότερες φορές τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν οι υιοθεσίες, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες. «Δεν ήξερα ότι οι υιοθεσίες ήταν παράνομες. Οι δικές μου ενέργειες ήταν στο πλαίσιο του νόμου και η αμοιβή μου, αυτή που προβλέπεται για αντίστοιχες περιπτώσεις. Κάποιες φορές πληρώθηκα και λιγότερα χρήματα».

Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο πασαρέλα έκαναν οι υποψήφιες παρένθετες μητέρες που εντόπιζαν τα μέλη του κυκλώματος. Τις παρουσίαζαν στα άτεκνα ζευγάρια που επέλεγαν ποια θα κυοφορήσει το παιδί τους. Όποια «τερμάτιζε» πρώτη έπαιρνε αμοιβή από το ζευγάρι που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε και τις 25.000 ευρώ. Επίσης έδιναν 1.000 ευρώ στις Γεωργιανές μεσίτριες οι οποίες λάμβαναν πρόσθετη αμοιβή από τις κλινικές για τη μεσολάβηση.

Πληροφορίες: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις