Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του 35χρονου μοναχού που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια 53χρονο καλόγερο

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του 35χρονου μοναχού που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια 53χρονο καλόγερο

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε για τρίτη φορά τη δίκη του 35χρονου Ρουμάνου μοναχού, που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε άγρια 53χρονο Λευκορώσο καλόγερο στο Άγιο Όρος.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται για 11η μέρα ο 53χρονος Λευκορώσος μοναχός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 35χρονο Ρουμάνο καλόγερο, στο Άγιον Όρος, ύστερα από μεταξύ τους καβγά κι αφού είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Αυτό ανέφερε η δικηγόρος του 53χρονου μοναχού, απευθυνόμενη προς τους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση του απίστευτου ξυλοδαρμού μεταξύ καλόγερων.

Δεν ήταν σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο

Η δικηγόρος επισήμανε ότι ο εντολέας της επρόκειτο να αποσυνδεθεί εντός του 24ωρου από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του και για τους παραπάνω λόγους, όπως εξήγησε, δεν ήταν σε θέση να εμφανιστεί στο ακροατήριο.

Επειδή η πλευρά του 35χρονου κατηγορούμενου επέμεινε στη θέση της ότι η παρουσία του είναι αναγκαία στην ακροαματική διαδικασία προκειμένου να εξεταστεί, το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Αυτή ήταν η τρίτη αναβολή που έδωσε το δικαστήριο.

Το χρονικό

Το περιστατικό είχε συμβεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος – που ζει σε μοναστήρι της Καρδίτσας και βρέθηκε για λίγες μέρες στο Άγιον όρος – χτύπησε με πόδια και χέρια, καθώς και με ένα πλαστικό μπουκάλι τον 53χρονο, ακόμη κι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

Αφορμή φαίνεται ότι υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός για θρησκευτικό ζήτημα.

Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της βαριάς σωματικής βλάβης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις