Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τα «έψαλλαν» στον Πλεύρη έξω από το ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τα «έψαλλαν» στον Πλεύρη έξω από το ΑΧΕΠΑ
Πηγή φωτογραφίας: GR Times

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν έξω από το ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής (10/12) ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Οι διαδηλωτές περίμεναν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο για τα εγκαίνια της νέας Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. 

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί «υποδέχθηκαν» τον υπουργό Υγείας στην κεντρική πύλη του ΑΧΕΠΑ με πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν στους διαμαρτυρόμενους την πρόσβαση στο νοσοκομείο, ενώ εκείνοι – σύμφωνα με το GR Times – έψαχναν κάθε δυνατή είσοδο προκειμένου να συναντήσουν τον Θάνο Πλεύρη και να διαμαρτυρηθούν. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Πλεύρης: Ελεεινά ψεύδη οι δηλώσεις Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί VIP ΜΕΘ, δήλωσε – μεταξύ άλλων – ότι «τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους», τονίζοντας ότι «αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ». 

Ειδικότερα, ο Θάνος Πλέυρης είπε: «ο κ. Γιαννάκος άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους”, τονίζοντας ότι “πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους». 

«Όμως καταγγελία», είπε στη συνέχεια, «ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που έχει την πλατφόρμα έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ», ενώ χαρακτήρισε τη δήλωση, προσβολή για όλους τους συναδέλφους του.

«Γι’ αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα -αν υπάρχει-, απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ, στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ. Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ – προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι – να προσβάλει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται σε αυτές τις μονάδες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από GR Times

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις