Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανεστάλη η απόφαση για σφράγιση της Μονάδας Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Ανάσα” στη λειτουργία της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης δίνει η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκανε δεκτή την αίτηση της ΕΥΑΘ ΑΕ να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για σφράγιση της Μονάδας Καθαρισμού Υγρών Αποβλήτων στη Σίνδο.

Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο δέχεται την προσφυγή της ΕΥΑΘ ΑΕ, υπό τον όρο ότι η Μονάδα -που εδρεύει εντός της ΒΙΠΕΘ, παραλαμβάνοντας απόβλητα περίπου 600 λειτουργουσών βιομηχανιών- θα λειτουργεί με τρόπο ικανοποιητικό και ότι δεν θα εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον, την ασφάλεια των εργαζομένων και των περιοίκων, τηρώντας την προβλεπόμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΥΑΘ ΑΕ είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής, αιτούμενη την προσωρινή αναστολή της απόφασης σφράγισης της Μονάδας που είχε λάβει η Περιφέρεια.

Η κύρια υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τότε η ΜΚΑ θα λειτουργεί υπό τον παραπάνω όρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε