Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γενική κατακραυγή για την επίθεση στον Μπουτάρη: «Βαθιά ανησυχητικό το τυφλό μένος»

Γενική κατακραυγή για την επίθεση στον Μπουτάρη: «Βαθιά ανησυχητικό το τυφλό μένος»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.

Την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζει η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», με επικεφαλής τη Ρία Καλφακάκου.

«Η Δημοτική Κίνηση “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη” καταδικάζει απερίφραστα και με όλη τη δύναμη της δημοκρατικής της φωνής, την τραμπουκική και φασιστική επίθεση κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Είναι βαθιά ανησυχητικό το τυφλό μένος και η άσκηση έντονης λεκτικής και σωματικής βίας απέναντι σε ένα εκλεγμένο δημόσιο πρόσωπο και σε έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπο. Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των άθλιων τραμπούκων. Δεν θα επιτρέψουμε την αναβίωση του παρακράτους στην πόλη μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά: «Πρέπει να απομονωθούν εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης»

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση που έγινε στον Γιάννη Μπουτάρη. Η βία δεν τιμά το μήνυμα της ημέρας που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, ούτε τις αξίες του λαού και του πολιτισμού μας, που απαιτούν την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό ακόμη και του εχθρού μας», αναφέρει σε δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Εκείνοι που λέρωσαν το μήνυμα της Ημέρας Μνήμης με την επίθεση σε έναν άνθρωπο που ήταν ταυτόχρονα θεσμικός αντιπρόσωπος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ηλικία που προστάζει τον σεβασμό, πρέπει να απομονωθούν από την υγιή κοινωνία και να αντιληφθούν το μεγάλο παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν», προσθέτει η κ. Κόλλια – Τσαρουχά.

Παπαδημούλης: Παραδειγματική τιμωρία για τους ακροδεξιούς τραμπούκους που χτύπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη

Την παραδειγματική τιμωρία των ακροδεξιών τραμπούκων που χτύπησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ζητεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που χτύπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν αρκεί η πολιτική καταδίκη» τονίζει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει «η άσκηση φυσικής βίας για την αντιμετώπιση της όποιας διαφορετικής άποψης, είναι ωμός φασισμός και ποινικό αδίκημα. Τελεία και παύλα!».

 Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται»

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σε ανάρτηση στο twitter, για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις