Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ανώμαλη προσγείωση για μαθητές μετά τον αγιασμό – Οι εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις

Θεσσαλονίκη: Ανώμαλη προσγείωση για μαθητές μετά τον αγιασμό – Οι εικόνες που προκαλούν αντιδράσεις

Τα παιδιά έκαναν τον αγιασμό στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πήραν τις θέσεις τους, στα θρανία. Οι εικόνες από το νηπιαγωγείο προκαλούν αίσθηση…

«Ανώμαλη προσγείωση» επιφύλασσε ο αγιασμός για 29 μικρούς μαθητές στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το 69ο Νηπιαγωγείο «εξορίστηκαν» τελικά στα… Kibo του 90ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία μάλιστα εδώ και μερικά 24ωρα θυμίζουν προαύλιο χώρο σωφρονιστικού καταστήματος

.Και εκτός από την απρόσμενη μετακόμιση στα Kibo με δύο αίθουσες των 15 ατόμων η κάθε μία, η αυλή του συγκεκριμένου χώρου δεν θυμίζει σε τίποτα προαύλιο σχολείου και δη νηπιαγωγείου, αλλά περισσότερο σε περιφραγμένο χώρο φυλακής.

Τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα «χώρισαν» στα δύο το Δημοτικό, ενώ η θέα των μικρών μαθητών στον ελεύθερο χώρο δεν είναι παρά μόνο μπαλκόνια σπιτιών και μια κεραία τηλεφωνικής εταιρείας, κάτι το οποίο φυσικά δεν συστήνεται για λόγους ασφαλείας. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, είναι δύσκολη και η πρόσβαση ασθενοφόρου ή πυροσβεστικού οχήματος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 90ου Δημοτικού Σχολείου, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι κάλεσαν στον αγιασμό της Δευτέρας την αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, με σκοπό να ενημερώσει η ίδια γονείς και μαθητές για το πώς θα κυλήσει η φετινή χρονιά με την τοποθέτηση των Kibo.

Ωστόσο, η Ιωάννα Κοσμοπούλου δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» -επικαλούμενη προσωπικούς λόγους- αναφέροντας μάλιστα πως «δεν θεωρώ δόκιμο να γίνει η ενημέρωση, την οποία επιθυμείτε, την ημέρα αυτή και μάλιστα παρουσία μαθητών».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις