Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: ”Ανθίζουν” οι ελληνικές εξαγωγές λουλουδιών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατακόρυφη αύξηση σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στις εξαγωγές ελληνικών λουλουδιών, όπως επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τις υποστηρίξει ακόμα περισσότερο.

“Στον κλάδο της ανθοκομίας δημιουργήσαμε πολλά σχέδια βελτίωσης, προκειμένου να υποστηριχθεί η παραγωγική, αλλά και η μεταποιητική τους διεργασία, ώστε να προχωρήσουμε και στα παρακάτω βήματα, δηλαδή στην ενίσχυση των εξαγωγών.

Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική ανθοκομία θα πάει πάρα πολύ καλά το επόμενο διάστημα και το υπουργείο θα είναι στο πλευρό των παραγωγών ανθοκομικών φυτών αλλά και των πρωτοπόρων συνεργατικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο», σημείωσε ο κ.Τσαυτάρης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νήσων και την Ανθαγορά του Συνεταιρισμού, στη Νέα Αγχίαλο Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνοδευόμενος από το πρόεδρο του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού, Γεώργιο Πλαστήρα και παραγωγούς- μέλη της συνεταιριστικής οργάνωσης, ο κ.Τσαυράρης ξεναγήθηκε στους χώρους της ανθαγοράς και στο δημοπρατήριο ανθοκομικών φυτών, που αποτελεί πρότυπη επένδυση στο χώρο της ανθοκομίας για την Ελλάδα, με σημαντική παρουσία τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού, κυρίως των Βαλκανίων.

Ο εν λόγω ανθοκομικός συνεταιρισμός είναι από τους πρώτους στη χώρα, που λειτουργούν με καινούριο καταστατικό βάσει του Ν.4015/2011 (νέο θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς). Αποτελείται από 20 παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι προμηθεύουν την Ανθαγορά με προϊόντα που ο ίδιοι παράγουν και τα διαθέτουν στην αγορά μέσω του Δημοπρατηρίου σε τιμές χονδρικής, χωρίς τη ύπαρξη μεσαζόντων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα προϊόντα ανθοκομίας που παράγουν τα μέλη του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού είναι ανθοκομικά φυτά εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, δρεπτά φυτά (δηλαδή φυτά που προορίζονται για καλλωπιστικές ανθοδέσμες), καθώς και αρωματικά φυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Γιάννενα: Ξύλο πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Δωδώνη – Εισβολή απλήρωτων κτηνοτρόφων – Η απάντηση της εταιρείας

Ήπειρος: Εισβολές σε ακατοίκητα σπίτια για τον Κούπα – Το σχέδιο του δραπέτη!

Πρέβεζα: Το χτύπημα στις κούνιες έδειξε ότι το παιδί τους πάσχει από λευχαιμία!

Μάλια: Η ώρα της κρίσης για τη δολοφονία – ”Φρούριο” το δικαστικό μέγαρο!

Κρήτη: Ξύπνησαν και είδαν τη γειτόνισσά τους κρεμασμένη σε δέντρο!

Λάρισα: Βγήκε από το ταξί για να κάνει την ανάγκη της και έπεσε στον Πηνειό!

Κρήτη: ”Δεν βιάσαμε εμείς την κοπέλα – Θα αποδείξουμε ότι ήμασταν αλλού”!

Πάτρα: Το αξιοθέατο της ημέρας – Ένας μεζές… 100 κιλών!

Φθιώτιδα: Οδηγούσε και έβλεπε το αυτοκίνητό του να τυλίγεται στις φλόγες!

Ηλεία: Έβρισε χυδαία και χίμηξε στη γιατρό, μπροστά σε ασθενείς!

Εύβοια: Το αυτοκίνητο που έκανε μικρούς και μεγάλους να ”κολλήσουν” – Φωτό!

Αχαϊα: Το προβληματικό κρεβάτι κρατάει ξύπνια μια… ολόκληρη πολυκατοικία!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε