Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη βεβήλωση εβραϊκού μνημείου μέσα στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη βεβήλωση εβραϊκού μνημείου μέσα στο ΑΠΘ

Τη βεβήλωση του μνημείου του παλαιού Εβραϊκού Νεκροταφείου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, καταδικάζει, με δήλωσή της, η γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Σίβυλλα Μπέντικ (Sibylla Bendig).

«Ως γενική πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, καταδικάζω σθεναρά τον βανδαλισμό του μνημείου του παλαιού Εβραϊκού Νεκροταφείου. Είναι αποτροπιαστικό και μας θυμίζει τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, για τα οποία ήταν υπεύθυνη η ναζιστική Γερμανία. Αυτή η αντισημιτική πράξη είναι εντελώς απαράδεκτη κι εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στην Ισραηλιτική Κοινότητα. Μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό!», αναφέρει χαρακτηριστικά η γενική πρόξενος της Γερμανίας Σίβυλλα Μπέντικ.

Τον αποτρόπαιο βανδαλισμό του μνημείου καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «μια πράξη αντισημιτισμού, φανατισμού και μισαλλοδοξίας που μας προσβάλλει όλους μας».

«Η ιστορία της πόλης μας, της Θεσσαλονίκης, η ανάδειξη και η προβολή της μακραίωνης παρουσίας των Εβραίων κατοίκων της είναι σημαντική», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις