Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Απαγωγή Μαρκέλλας: Στις 24 Νοεμβρίου η δίκη για τους δύο κατηγορούμενους

Θεσσαλονίκη – Απαγωγή Μαρκέλλας: Στις 24 Νοεμβρίου η δίκη για τους δύο κατηγορούμενους

Στις 24 Νοεμβρίου ορίστηκε η δίκη της 34χρονης γυναίκας που κατηγορείται ότι απήγαγε, νάρκωνε και βίαζε ένα κοριτσάκι μόλις 10 ετών στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν μια μαθήτρια, η Μαρκέλλα, εξαφανίστηκε ξαφνικά κατά την επιστροφή της από το σχολείο. Για την ίδια υπόθεση δικάζεται και ένας άντρας 41 ετών. 

Το παιδί βρέθηκε μετά από δύο μέρες να περιφέρεται σχεδόν σαν χαμένο σε δρόμο της Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα συνελήφθη η 34χρονη η οποία με πρόσχημα την ίδια της κόρη παρέσυρε την Μαρκέλλα, την άρπαξε και την κλείδωσε σε διαμέρισμα. 

Από τις έρευνες της αστυνομίας έγινε γνωστό πως η 34χρονη νάρκωνε και βίαζε το παιδί. Η ίδια διώκεται για αρπαγή, βιασμό, γενετήσιες πράξεις, έκθεση σε κίνδυνο και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικο.

Βρίσκεται προφυλακισμένη στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών και το δεκαοκτάμηνο της προσωρινής της κράτησης λήγει στις 18 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί το δικαστήριο, σε διαφορετική περίπτωση θα αφεθεί ελεύθερη (υπό όρους) βάσει νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί της παραπέμφθηκε να δικαστεί κι ένας άνδρας 41 ετών, που φέρεται ως συνεργός στις πράξεις της αρπαγής και της έκθεσης σε κίνδυνο. Σε αντίθεση με τη βασική κατηγορούμενη, ο άντρας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Στο μεταξύ, η ανήλικη εξακολουθεί να φιλοξενείται σε Δομή Προστασίας Ανηλίκων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ νομικός σύμβουλος της Δομής. Το ίδιο ισχύει και για τον μικρότερο αδελφό της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις