Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Από τον ημιώροφο εκδηλώθηκε η φωτιά στην ιδιωτική κλινική – Δείτε τις εικόνες

Θεσσαλονίκη: Από τον ημιώροφο εκδηλώθηκε η φωτιά στην ιδιωτική κλινική – Δείτε τις εικόνες

Έσβησε η φωτιά στην ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη. Ασθενείς και εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, χωρίς να υπάρχει αναφορά για τραυματισμό…

Σε ασφαλή σημεία μεταφέρθηκαν συνολικά 40 ασθενείς και εργαζόμενοι από την ιδιωτική κλινική επί της οδού Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα το πρωί ξέσπασε φωτιά. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Πυροσβεστικής φαίνεται να εκδηλώθηκε σε ημιώροφο της κλινικής, υπό συνθήκες που ερευνώνται.

Πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έκαναν χρήση της διασωστικής σκάλας για να απομακρύνουν από το κτίριο τους ασθενείς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως μία έγκυος που επρόκειτο να γεννήσει με πρόκληση μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης.

Σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα -και κυρίως στο Παπαγεωργίου- μεταφέρονται κι άλλοι ασθενείς. Εργαζόμενοι βγήκαν στα μπαλκόνια λόγω των πυκνών καπνών που «έπνιξαν» το πολυώροφο κτίριο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μητροπόλεως είχε διακοπεί από το ύψος της Αγίας Σοφίας έως και την οδό Παύλου Μελά. Πυκνοί καπνοί έχουν «έπνιξαν» την περιοχή, ενώ η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εμπόδισε την επέκταση της φωτιάς. 

Χειρουργείο έμεινε στη μέση από τη φωτιά

Συγκλονιστικά είναι το λόγια του γιατρού Παύλου Παυλίδη που αναγκάστηκε να αφήσει στη μέση το χειρουργείο λόγω της φωτιάς. «Όταν ξέσπασε η φωτιά ήμουν στο χειρουργείο. Εγκαταλείψαμε το χώρο για να μην κινδυνεύσουμε. Ο ασθενής έμεινε μέσα με αναισθησία και διασωληνωμένος» περιέγραψε ο κ. Παυλίδης.

«Έχουμε ενημερώσει όλα τα νοσοκομεία της πόλης, όχι μόνο αυτά που εφημερεύουν ώστε αν χρειαστεί να νοσηλευτούν οι ασθενείς εκεί. Προς το παρόν έχουμε στείλει ένα περιστατικό» ανέφερε η συντονίστρια των διακομιδών στο ΕΚΑΒ, Τζίνα Λεπτοκαρυδου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε γύρω στις 08.45 το πρωί και η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις