Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απόφαση βόμβα για το κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Απόφαση βόμβα για το κέντρο της πόλης
Intime News (αρχείο)

Κεραυνός εν αιθρία για τη λειτουργία του κέντρου χαρακτηρίζεται το σφράγισμα του πολυώροφου πάρκινγκ επί της οδού Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα η απόφαση συνιστά ακόμη ένα πλήγμα, καθώς χάνονται νέες θέσεις οργανωμένης στάθμευσης, απολύτως κρίσιμες για την εξυπηρέτηση κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος επισημαίνει, επίσης, ότι ο κεντρικός δήμος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να δημιουργηθεί νέο υπόγειο πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας, θα ενεργήσει στην κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου στάθμευσης στην Πολυτεχνείου, ενώ παράλληλα θα εξετάσει όλες τις πιθανές άλλες λύσεις.

Θεσσαλονίκη: “Τραγωδία” η εύρεση πάρκινγκ

Η αναγκαιότητα δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης αναδεικνύεται με τρόπο ξεκάθαρο και εμφατικό. Κατά τον κ. Ζέρβα η Θεσσαλονίκη “χρειάζεται και αξιόπιστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ελεύθερους δημόσιους χώρους αλλά και θέσεις στάθμευσης. Στοιχειώδεις υποδομές και αστικό περιβάλλον που απολαμβάνει η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Σε κάθε ευρωπαϊκή μητρόπολη αξιοποιούνται υπόγειοι χώροι και κτίρια για τη στάθμευση οχημάτων παράλληλα με τη δημιουργία χώρων πρασίνου στο επίπεδο εδάφους. Όσοι ναρκοθετούν αυτήν την προοπτική, με δηλώσεις κι ενέργειες, είτε δεν αντιλαμβάνονται τη φύση και το μέγεθος του προβλήματος είτε επιθυμούν την πόλη εγκλωβισμένη σε ένα καθημερινό κυκλοφοριακό άλγος, χωρίς καμία προοπτική εξέλιξης”.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυώροφο πάρκινγκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι και τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξυπηρετούσε εκατοντάδες οδηγούς, είχε μισθωθεί σε ιδιώτη από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (“ΕΤΑΔ ΑΕ”) και έκλεισε στις 13 Φεβρουαρίου, αιφνιδιάζοντας ιδίως τους πολλούς οδηγούς που είχαν μηνιαία συνδρομή για τη στάθμευσή τους σε αυτό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις