Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζονται «9» για το οπαδικό επεισόδιο στην Βούλγαρη – Οι όροι που τους επιβλήθηκαν

Θεσσαλονίκη: Αποφυλακίζονται «9» για το οπαδικό επεισόδιο στην Βούλγαρη – Οι όροι που τους επιβλήθηκαν

Οι 9 κρατούνταν προσωρινά, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, για οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη. Πλέον αποφυλακίζονται με όρους…

Οι 9 αποφυλακίζονται με όρους για το οπαδικό επεισόδιο που είχε σημειωθεί στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Είχαν συλληφθεί για τη συμπλοκή που είχε προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα και τρόμο στους αυτόπτες μάρτυρες στη Βούλγαρη. Βρέθηκαν σε φυλακές της χώρας καθώς τους είχε απαγγελθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού. Θέμα συζήτησης έγιναν και οι όροι της αποφυλάκισης.

Πιο αναλυτικά, αποφυλακίζονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στη Θεσσαλονίκη, οι 9 οπαδοί του Άρη, που είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή σε συμπλοκή, η οποία σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στη Βούλγαρη, όπου υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημά τους για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους. Οι όροι που αποφασίστηκε να τους επιβληθούν μέχρι τη δίκη περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- την απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της ομάδας τους, με αυτοπρόσωπη παρουσία κατά τη διάρκεια των αγώνων σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και τη μη προσέγγιση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εις βάρος τους είχε απαγγελθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, από κοινού, ενώ διώκονται και για μία σειρά από πλημμελήματα, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου.

Οι εννέα οπαδοί κρατούνταν προσωρινά, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις