Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις για σπείρα διαρρηκτών – «Μας έδωσαν υπνωτικά όταν μπήκαν σπίτι μας»

Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις για σπείρα διαρρηκτών – «Μας έδωσαν υπνωτικά όταν μπήκαν σπίτι μας»

Νέα στοιχεία για μια καλά οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών που χτυπούσε στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Οι δράστες έβγαλαν πάνω από 50.000 ευρώ, με μια σειρά από χτυπήματα…

Δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών οδήγησαν στην εξιχνίαση τριών ακόμη περιπτώσεων διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια. Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες (49χρονος αλλοδαπός και 44χρονος Έλληνας) διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 15-08-2022 έως 23-09-2022 προέβησαν σε τρεις επιπλέον διαρρήξεις οικιών στις περιοχές Πυλαίας, Θέρμης και Αττικής, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Παλιότερα είχε διαπιστωθεί ότι στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, κατά το χρονικό διάστημα από 22-07-2022 έως 23-09-2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό, κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες προέβησαν σε συνολικά 14 περιπτώσεις παράνομων πράξεων και συγκεκριμένα δύο ληστειών και δώδεκα κλοπών (τελεσθείσες και απόπειρες) από σπίτια στις περιοχές της Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας: «στις περισσότερες των περιπτώσεων, εισέρχονταν κατά τη νυχτερινή κατάκλιση των ενοίκων, ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι είχαν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.»

Η συνολική λεία αποτελούμενη από χρυσαφικά – χρηματικά ποσά εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 53.000 ευρώ περίπου, ενώ επιπρόσθετα αφαίρεσαν τρία  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος κρατείται σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας δυνάμει σχετικού Εντάλματος Προσωρινής Κράτησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις