Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αποκεφάλισε περιστέρι και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή συν 5.000 ευρώ πρόστιμο – Τον μήνυσε συγγενής του

Θεσσαλονίκη: Αποκεφάλισε περιστέρι και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή συν 5.000 ευρώ πρόστιμο – Τον μήνυσε συγγενής του

Φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με τριετή αναστολή για αποκεφαλισμό ενός περιστεριού στη Θεσσαλονίκη το 2019. Δράστης ένας 50χρονος από τα Κύμινα της συμπρωτεύουσας.

Η υπόθεση της θανάτωσης του περιστεριού στη Θεσσαλονίκη έφθασε στα δικαστήρια ύστερα από μήνυση που υπέβαλε ο 55χρονος ξάδελφος του 50χρονου κατηγορούμενου, επειδή πίστευε ότι το συγκεκριμένο πτηνό ήταν δικό του.

Τρία χρόνια μετά, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 50χρονο για θανάτωση ζώου, καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, είπε ότι το περιστέρι ράτσας «ντουνέκια» ήταν τραυματισμένο ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από γεράκι και το θανάτωσε για να το λυτρώσει.

Ο μηνυτής κατέθεσε ότι και οι δύο εκτρέφουν περιστέρια και ο κατηγορούμενος το άρπαξε και μετά ζητούσε χρήματα για να το επιστρέψει. Όταν απάντησε αρνητικά, ο 50χρονος το αποκεφάλισε για να τον εκδικηθεί.

Ο καταδικασθείς κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, για να κριθεί εκ νέου από ανώτερο Δικαστήριο.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις