Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε το αίτημα του Βασίλη Νουλέζα στη δίκη για την απαγωγή της 10χρονης

Μαρκέλλα

Ο δικηγόρος της 34χρονης κατηγορούμενης ζήτησε αναβολή αλλά το αίτημα απορρίφθηκε. Τι δήλωσε η μητέρα της 10χρονης για την απαγωγή και τη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης της, στη Θεσσαλονίκη, μπαίνοντας στο δικαστήριο

Αίτημα ολιγοήμερης διακοπής, λόγω απουσίας του στο εξωτερικό όπου βρίσκεται σε καθεστώς υποχρεωτικής 10ήμερης «καραντίνας», μετέφερε προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης, η οποία κατηγορείται για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης.

Το αίτημα μετέφερε συνάδελφος του συνηγόρου υπεράσπισης και σύμφωνα με αυτό, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ταξίδεψε το προηγούμενο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποβληθεί σε ειδικές ιατρικές εξετάσεις. «Σύμφωνα με την Νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου υποχρεούμαι σε καραντίνα για περίοδο 10 ολόκληρων ημερών, η οποία στην περίπτωσή μου λήγει στις 23:59 της 2-12-2021 και δεν μού επιτρέπεται η αναχώρηση νωρίτερα», αναφέρεται στο αίτημα.

Το δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημα κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία το χαρακτήρισε «προσχηματικό». Κατόπιν αυτού, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για να διοριστεί δικηγόρος. Υπενθυμίζεται ότι το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της 34χρονης, η οποία μετήχθη για τη δίκη από τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, λήγει στις 18 Δεκεμβρίου.

Η μητέρα της 10χρονης ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία της γυναίκας που κακοποίησε την κόρη της. «Θα ήθελα να τη ρωτήσω γιατί το έκανε, ποιος ήταν ο λόγος”, υπογράμμισε επίσης λέγοντας πως η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει αυτό. “Όποιος και να ήταν ο λόγος δεν κάνεις κάτι τέτοιο» δήλωσε. Δείτε τι είπε μόλις έφτασε στα δικαστήρια, στο βίντεο του thestival.gr

Στην προανακριτική της απολογία, η κατηγορούμενη είχε παραδεχθεί ότι διακατέχεται από ερωτική διάθεση για μικρά κορίτσια, θέση την οποία όμως ανασκεύασε στην απολογία της ενώπιον της Ανακρίτριας, όπου φέρεται να είπε ότι ενήργησε ωθούμενη από αισθήματα μητρικής στοργής προς το κοριτσάκι λόγω «παραμέλησης και κακοποίησης» που, όπως ισχυρίστηκε, «υφίστατο από το οικογενειακό του περιβάλλον». Αρνήθηκε δε τις συνδεόμενες κατηγορίες με τη σεξουαλική κακοποίηση και τη χορήγηση ναρκωτικών.

Η εμπλοκή του φερόμενου ως συνεργού

Ο συγκατηγορούμενός της μπήκε στο «κάδρο» των διωκτικών αρχών, έναν χρόνο αργότερα, όταν η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., ερευνώντας δύο άλλες πράξεις βιασμού σε βάρος ενηλίκων με φερόμενη ως δράστιδα την 34χρονη, αξιοποίησαν ευρήματα από άρσεις απορρήτου τηλεπικοινωνιών και επικοινωνιών (μέσω διαδικτύου).

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της αστυνομικής έρευνας και όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο 41 ετών άνδρας «επισκέφθηκε επανειλημμένα το σπίτι της συγκατηγορούμενής του κατά το διάστημα της παράνομης κράτησης της ανήλικης και ήταν παρών κατά την απελευθέρωσή της». Τις επόμενες μέρες δε, ο ίδιος φέρεται να αντάλλαξε e-mail με την 34χρονη, από τα οποία προκύπτει ότι «γνώριζε, πριν από τη σύλληψή της, ότι ήταν η δράστις της αρπαγής, καθώς και ότι της παρείχε υλική υποστήριξη διαβεβαιώνοντάς την ότι θα της συμπαρασταθεί και προτείνοντάς της να συναντηθούν ή να της στείλει ό,τι χρειάζεται με άλλο έμπιστο πρόσωπο».

Απολογούμενος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση αρπαγής και, όπως φαίνεται να προκύπτει, ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε επί πληρωμή ερωτικές επαφές με την 34χρονη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις