Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση σε ντελιβερά μετά από ατύχημα – «Πόλεμος» με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που δούλευε

Θεσσαλονίκη: Αποζημίωση σε ντελιβερά μετά από ατύχημα – «Πόλεμος» με τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που δούλευε
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ντελιβεράς έπιασε δουλειά σε καφετέρια της Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε να μην τον ασφαλίσει πλήρως. Ένα ατύχημα την ώρα της δουλειάς έστειλε τις δύο πλευρές στα δικαστήρια…

Η επιχείρηση υποστήριξε ότι το ατύχημα δεν ήταν εργατικό και κινήθηκε εναντίον του νομικά για εκβίαση. Ο νεαρός ντελιβεράς από την άλλη απέδειξε ότι εργαζόταν ανασφάλιστος και κέρδισε αποζημίωση 18.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «Επιτροπής Αγώνα Διανομέων», το θύμα δεν το έβαλε κάτω.  Κατήγγειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες το ατύχημά του ως εργατικό, τη μη παροχή ΜΑΠ, την υποδηλωμένη εργασία του, καθώς και τη μη καταβολή δώρων, υπερωριών.

Την ίδια ώρα η επιχείρηση κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας του, χωρίς αποζημίωση απόλυσης και ενώ βρισκόταν ακόμη σε αναρρωτική άδεια από τον ΕΦΚΑ και υπέβαλε εναντίον του μήνυση για το αδίκημα της εκβίασης κατηγορώντας τον ότι βρισκόταν εκτός ωραρίου εργασίας, εκμεταλλευόμενη όπως αποδείχθηκε το γεγονός ότι τον ασφάλιζε μόνο τις μισές ώρες.

Επίσης κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης 60.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του και εναντίον δύο ακόμη διανομέων που διεκδίκησαν τα εργατικά τους δικαιώματα. Ποιος βγήκε νικητής; Ο διανομέας, καθώς το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης υποχρεώνει την επιχείρηση να του καταβάλει, το συνολικό ποσό των 17.944,70 ευρώ με τους νόμιμους τόκους, για διαφορές δεδουλευμένων!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις