Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ασφυξία μετά τις χθεσινές εφημερίες – «Φούλαραν» οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς

Θεσσαλονίκη: Ασφυξία μετά τις χθεσινές εφημερίες – «Φούλαραν» οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οριακή είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά την εφημερία της Τετάρτης «φούλαραν» οι ΜΕΘ σε δύο νοσοκομεία.

Το ΑΧΕΠΑ, προχώρησε σε εισαγωγή 54 ασθενών με κορονοϊό και η εφημερία έληξε με τις 31 κλίνες ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου να είναι πλήρεις. Στο «Γ. Γεννηματάς» και οι 14 κλίνες ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτες.

“Δεν βιώνουμε όμως την τρέλα του Νοεμβρίου και το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι ασθενείς αναρρώνουν γρηγορότερα. Το ΑΧΕΠΑ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 300 ασθενείς, αν φτάσει στο σημείο να αναπτύξει όλες τις κλινικές του για τον Covid. Όποτε χρειάζεται, αδειάζουμε κλινικές και τις ρίχνουμε στη μάχη. Μέχρι στιγμής, έχουμε μόνιμα 150-160 κατειλημμένα κρεβάτια”, περιγράφει μιλώντας στο GRTimes.gr πρόεδρος των εργαζομένων Μπάμπης Κοροξενός.

Ο ίδιος τονίζει ότι η χθεσινή, ήταν η τρίτη συνεχόμενη εφημερία που το νοσοκομείο δέχτηκε ίδιο αριθμό εισαγωγών και όχι μεγαλύτερο, πράγμα που τον οδηγεί στην αισιόδοξη εκτίμηση ότι αν όλα πάνε καλά και με σύμμαχο τον καλό καιρό, τις επόμενες ημέρες θα περάσουμε στη φάση της σταθεροποίησης.

Το νοσοκομείο Γεννηματάς, από την άλλη, επωμίστηκε και μεγάλο όγκο non – Covid ασθενών. Συγκεκριμένα, δέχτηκε 18 non – Covid εισαγωγές στην Παθολογική Κλινική και 36 εισαγωγές στις δύο κλινικές Covid. Όπως γνωστοποιεί στο GRTimes η κ. Αντωνιάδου, μέσα σε μία εφημερία πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 3 διασωληνώσεις ασθενών, με αποτέλεσμα οι 14 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου να είναι πλέον πλήρεις.

“Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα. Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης. Δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο κρεβάτι στις ΜΕΘ μας και θα γίνονται διακομιδές σε όποιο νοσοκομείο έχει ελεύθερες κλίνες. Σήμερα, ξυπνάμε όμως έναν ασθενή και θα δείξει πως θα πάει…”, καταλήγει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις