Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί μπλόκαραν κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών – 79 πρόστιμα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί μπλόκαραν κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών – 79 πρόστιμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών απασχολούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τους αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά έφτασαν πριν ξεκινήσουν οι αυτοσχέδιοι αγώνες…

Οι προγραμματισμένες κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών στη Θεσσαλονίκη δεν έγιναν μετά από επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, στο πλαίσιο εντατικοποιημένων αστυνομικών δράσεων, χθες (01-09-2023) στη Δυτική Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης οδήγησης και τον εντοπισμό οδηγών που πραγματοποιούν όχι μόνο αυτοσχέδιους αγώνες, αλλά και επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να επιδείξουν την ικανότητά τους στην οδήγηση και να προκαλέσουν εντυπωσιασμό. 

Από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν προέκυψαν συνολικά 79 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν επίδειξη οδικής ικανότητας, οι 21 σιγαστήρα, θόρυβο, ηχοσύστημα, 17 μη χρήση κράνους και 31 για άλλα αδικήματα.

«Ο σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής, μας επιβάλλει τη συνέχιση των εντατικών και αδιάλειπτων τροχονομικών ελέγχων. Υπενθυμίζουμε όμως ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν. Απαιτείται η συνειδητή συμμόρφωση οδηγών και πεζών στους Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς, η αποφυγή της επιθετικής οδήγησης και η κατανόηση των πιθανών τραγικών συνεπειών που επιφυλάσσει η επικίνδυνη και μη συνετή οδήγηση» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 30 Αυγούστου, κόντρες αυτοκινήτων και μηχανών καταγράφηκαν στη Βάρκιζα, με τους αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο μετά από ώρα…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις