Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 17χρονος ποδοσφαιριστής του Άρη που ξυλοκοπήθηκε από χούλιγκαν

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 17χρονος ποδοσφαιριστής του Άρη που ξυλοκοπήθηκε από χούλιγκαν

Δεν λέει να κλείσει ο κύκλος της οπαδικής βίας που έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Παραμονή πρωτοχρονιάς, ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας νέων Κ19 του Άρη βρισκόταν στα Λαδάδικα σε νυχτερινό κέντρο, όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια από οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Το περήφανο άγγιγμα στο έμβλημα της ομάδας του, μετά από μια νίκη εκτός έδρας επί του ΠΑΟΚ, λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία για τον 17χρονο ποδοσφαιριστή του Άρη.

Οι φανατικοί οπαδοί φαίνεται πως καραδοκούν ακόμη και τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και αναζητούν την εκδίκηση στοχοποιώντας τους μόνο και μόνο για έναν πανηγυρισμό, που αποτελεί μια συνήθη εκδήλωση χαράς από χιλιάδες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Φίλησε τη φανέλα και τον έβαλαν στο στόχαστρο

Στις 27 Νοεμβρίου η νίκη 3 – 2 του Άρη επί του ΠΑΟΚ αντιμετωπίστηκε από ορισμένους ως αφορμή για ακόμη μια δολοφονική επίθεση.

«Ήταν τηλεοπτικό το παιχνίδι και στο τέλος του αγώνα είχε πέσει ο φακός της συνδρομητικής τηλεόρασης επάνω στον μικρό δείχνοντάς τον να φιλάει το σήμα και τη φανέλα», λέει ο πατέρας του.

Έναν μήνα μετά, ο 17χρονος ποδοσφαιριστής δέχθηκε επίθεση έξω από ένα νυχτερινό μαγαζί στα Λαδάδικα από 7 άτομα, που τον αναγνώρισαν ως παίκτη του Άρη.

«Μετά από κάποιες ημέρες ένας συνομήλικός του είχε γενέθλια. Βγήκαν έξω επειδή υπήρχαν και τα καινούργια μέτρα λόγω του Covid και πήγαν σε ένα μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Γύρω στις 01:30 η ώρα βγήκε ο νεαρός έξω, σε ένα χώρο, στον προαύλιο χώρο του μαγαζιού και ενώ καθόταν σε ένα σιντριβάνι, τον πλησίασε μία ομάδα με εφτά άτομα».

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Οι 7 χούλιγκαν άρχισαν να βρίζουν τον νεαρό και να τον ξυλοκοπούν, επειδή όπως είπαν φίλησε τη φανέλα της ομάδας του πανηγυρίζοντας για τη νίκη

«Ένας εξ ’αυτών του είπε, ‘Εσύ είσαι το σκουλήκι που τραβάς τη φανέλα και τη φιλάς;’. Σήκωσε το κεφάλι το παιδί για να τους δει, και από εκεί και μετά δε θυμόταν τίποτα από το ξύλο το οποίο έφαγε».

Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας νέων του Άρη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και κακώσεις σε όλο του το σώμα.

«Διεκομίσθη στο εφημερεύον νοσοκομείο στο Ιπποκράτειο, όπου και μας ενημερώσανε. Ο μικρός υπέστη ένα ρινικό κάταγμα και κάποιες κακώσεις προσώπου. Οι άνθρωποι από το Μέγαρο τους ευχαριστώ κι όλα κινήθηκαν άμεσα, μέσα σε κάποιες ημέρες ταυτοποίησαν τους δράστες».

Σύμφωνα με τον πατέρα του 17χρονου, η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει 3 άτομα, εκ των οποίων έναν 28χρονο αλβανικής υπηκοότητας, που φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος οργανωμένων οπαδών αντίπαλης ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμα 4 δράστες.

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις