Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο Εσκομπάρ της Ευρώπης – Έτσι έβγαλε 1.000.000 ευρώ στην Ελλάδα – Οι ιδιαιτερότητες του μαφιόζου!

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο Εσκομπάρ της Ευρώπης – Έτσι έβγαλε 1.000.000 ευρώ στην Ελλάδα – Οι ιδιαιτερότητες του μαφιόζου!

Στα χέρια της αστυνομίας ο αρχιμαφιόζος, τον οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα είχε χαρακτηρίσει “νούμερο ένα κακοποιό του κόσμου”. Οι αποκαλύψεις για τη δράση του διαδέχονται η μία την άλλη…

Ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, μαζί με 13 συνεργούς του. Ανάμεσά τους και δύο ηγετικά κεφάλια της Ρωσόφωνης μαφίας στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτεται ο αρχιμαφιόζος με το ψευδώνυμο “λίπος” και οι συνεργοί του, βρίσκονται πίσω από 56 διαρρήξεις στην Ελλάδα, με λεία 1.000.000 ευρώ. Η αστυνομία θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία της υπόθεσης εντός της ημέρας.

Η σύλληψη του μαφιόζου

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του μαφιόζου, στήθηκε μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα από τις γαλλικές διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές που τελέστηκαν από το 2016 έως σήμερα. Ο 57χρονος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 14 χρόνια κάθειρξη για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ωστόσο εδώ και λίγους μήνες είναι ελεύθερος με όρους, κάνοντας χρήση των πρόσφατων ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Είχε συλληφθεί αρχικά τον Ιανουάριο του 2012 στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν ζητηθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα πάντα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.α. σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ελληνικές αρχές λίγους μήνες αργότερα είχαν αρνηθεί την έκδοση του 57χρονου σε Ισπανία και Γεωργία ενώ το 2010 Ισπανοί αστυνομικοί είχαν κατηγορήσει Έλληνες συναδέλφους τους ότι είχαν εισπράξει 800.000 ευρώ προκειμένου να αφήσουν τον 57χρονο να διαφύγει από το ξενοδχείο Μακεδονίας Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Ποιος είναι ο 57χρονος μαφιόζος

Ο 57χρονος είχε χαρακτηριστεί από τις ρωσικές αρχές, όπως φαίνεται από αντίστοιχα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, πρωτοπαλίκαρο του «παππού Χασάν», που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 75 χρόνων. Απ’ όσα έχουν διαρρεύσει από τις ρωσικές αρχές, εδώ και χρόνια πήρε τα ηνία της μαφίας στην Ευρώπη, όταν σκοτώθηκε το νούμερο δύο της οργάνωσης και ανέλαβε την εγκληματική δραστηριότητα σε Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία αλλά και στην Ελλάδα, κατηγορίες που προκύπτουν και από τα διωκτικά έγγραφα των Ισπανών.

Το δίκλινο και ο δοκιμαστής φαγητών

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονίας της Κυριακής, βρέθηκε έγκλειστος στα Διαβατά. Ταλαιπωρημένος από τα προβλήματα υγείας του (έχει υποστεί εγκεφαλικό), πήγαινε συχνά στο νοσοκομείο, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, καθώς ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος για αντίπαλες μαφιόζικες οργανώσεις.

Στις φυλακές όμως ήταν «αρχηγός», όπως ακριβώς τον αποκάλεσε στο δικαστήριο ο ισπανός αστυνομικός. Σωφρονιστικοί και κρατούμενοι επιβεβαίωσαν στη «ΜτΚ» ότι κρατήθηκε μαζί με ακόμη ένα άτομο και όταν έβγαινε στην αυλή συνοδευόταν πάντα από τουλάχιστον πέντε, για λόγους ασφαλείας. Η διαμονή του στη φυλακή διέφερε από αυτή των υπολοίπων κρατουμένων.

Το κελί του είχε air condition που αγόρασε ύστερα από αίτηση που έκανε ο ίδιος και εγκρίθηκε, λόγω των προβλημάτων υγείας του. Κρατούμενοι έλεγαν ότι ο 57χρονος στα Διαβατά διέθετε «προσωπικό μάγειρα». Όπως επιβεβαίωσαν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με την επίκληση των προβλημάτων υγείας, ο 57χρονος δεν έτρωγε το ίδιο φαγητό με τους άλλους κρατούμενους. Άλλωστε, ένας μάγειρας θεωρείται άνθρωπός του.

Το φαγητό, παρότι προέρχεται από δικό του πρόσωπο, δεν το έτρωγε εάν προηγουμένως δεν το είχε δοκιμάσει ένας εκ των συντρόφων του, όπως τουλάχιστον έχει διαδοθεί στις φυλακές. Με τον τρόπο αυτό έπαιρνε μέτρα για την αποφυγή απόπειρας δηλητηρίασής του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις