Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Deal για 20 χρόνια – Το εκπληκτικό διατηρητέο μετατρέπεται σε ξενοδοχείο πολυτελείας [pics]

Θεσσαλονίκη: Deal για 20 χρόνια – Το εκπληκτικό διατηρητέο μετατρέπεται σε ξενοδοχείο πολυτελείας [pics]

Σε ξενοδοχείο πόλης – boutique hotel – θα μετατραπεί το πενταώροφο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Μορκεντάου 4, εκεί που τελειώνει η Προξένου Κορομηλά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…

Το κτήριο ανήκει σε γνωστή οικογένεια της πόλης, η οποία το μίσθωσε για 20 χρόνια σε εταιρεία που έχει σχέση με το αντικείμενο του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Πρόκειται για ένα διατηρητέο κτήριο με ημιυπόγειο και τέσσερις ορόφους, συνολικού εμβαδού 690 τετρ. μέτρων. Κτίστηκε το 1930 και μέχρι πριν μια δεκαετία που λειτουργούσε φιλοξενούσε εμπορικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και φροντιστήριο.

Το ξέσπασμα της κρίσης οδήγησε τους ιδιοκτήτες να το παροπλίσουν περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να αξιοποιηθεί, κάτι που συμβαίνει τώρα.

Σύμφωνα με το voria.gr, το αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπεται ο εκμισθωτής να καταλήξει στο τελικό του σχέδιο, ώστε να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Το γεγονός ότι πρόκειται για διατηρητέο κτήριο σημαίνει ότι η πρόσοψη του θα διατηρηθεί, όπως ήταν όταν κτίστηκε πριν από 90 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση το κτήριο βρίσκεται σε εντελώς ιδιαίτερο σημείο, στην καρδιά της πιο σοφιστικές περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης, μια ανάσα από τη θάλασσα και πολύ κοντά στην περιοχή που χαρακτηρίζουν ο Λευκός Πύργος, το Βασιλικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις