Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δεν έβαφαν τυχαία συχνά τα αυτοκίνητά τους – Το ένοχο μυστικό και η αποκάλυψη της αλήθειας!

Θεσσαλονίκη: Δεν έβαφαν τυχαία συχνά τα αυτοκίνητά τους – Το ένοχο μυστικό και η αποκάλυψη της αλήθειας!

Οι αποκαλύψεις προκαλούν αίσθηση στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Όλη η αλήθεια στο φως, για μια υπόθεση που κεντρίζει το ενδιαφέρον…

Η συμμορία των ληστών εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανακοινώθηκε εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 43 και 36 ετών τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία ενέχονται μεταξύ άλλων σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών σε καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία σε απόπειρα, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων, περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε οι δύο δράστες από κοινού με άλλους συνεργούς τους, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2018 συγκρότησαν συμμορία προκειμένου να προβαίνουν σε ληστείες και κλοπές σε καταστήματα και επιχειρήσεις, καθώς και κλοπές οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Καβάλας.

Κατηγορούνται ότι διέπραξαν δύο ληστείες, 22 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, τέσσερις κλοπές οχημάτων (τετελεσμένες και σε απόπειρα) και έξι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για την μετακίνησή τους και την προσέγγιση των «στόχων» τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν είτε κλεμμένες είτε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν το εξωτερικό χρώμα αυτών για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί.

Επιπλέον, κατά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες τύπου full face και γάντια, ενώ κατείχαν και φορητό ασύρματο συγχρονισμένο στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας. Από την εγκληματική τους δράση αποκόμισαν περισσότερα από 25.000 ευρώ, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ.

Πηγή: dailythess.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις