Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία από γονείς στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τις μεταφορές μαθητών στα σχολεία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία από γονείς στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για τις μεταφορές μαθητών στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το πρόσφατο διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επιβεβαιώνει στην ουσία τους φόβους και τις ανησυχίες των γονέων για τους όρους με τους οποίους γίνεται η μεταφορά των παιδιών.

«Με τη νέα εγκύκλιο θα πρέπει να τοποθετηθούν καρεκλάκια μόνο στα καθίσματα που βρίσκονται πίσω από τον οδηγό και τον συνοδηγό εφόσον σε αυτά καθίσουν παιδιά που έχουν ύψος κάτω από 1,5 μέτρο και είναι κάτω από 36 κιλά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία. Παράλληλα επισημαίνεται ότι το εν λόγω έγγραφο «προσαρμόζεται στην κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα τουριστικά λεωφορεία και κάνει εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών».

Σημειώνεται ότι μετά την έκδοση του διευκρινιστικού εγγράφου του Υπουργείου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης γνωστοποίησε ότι ξεκινούν σήμερα κανονικά τα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις