Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με πανό και συνθήματα [pics, vids]

ΦΩΤΟ από thestival.gr
ΦΩΤΟ από thestival.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως αναφέρουν…

διεκδικούν δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών μνημονιακών απωλειών και μονιμοποίηση Επικουρικών.

Στη διαμαρτυρία βρίσκονται εργαζόμενοι των νοσοκομείων Παπαγεωργίου, Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Τουχτίδης, γενικός γραμματέας σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Παπαγεωργίου: ”Διαμαρτυρόμαστε γιατί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου εξαιρείται παντελώς από όποια προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό. Ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο δεν μπορεί να βολεύεται με συμβασιούχους”.

 Η πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Θεαγενείου, Αθηνά Γραμματικοπούλου ανέφερε: ”Οι ανάγκες στην υγεία αυξάνονται. Έγιναν προσλήψεις ατόμων χωρίς εμπειρία και τους βοηθάμε μέχρι να προσαρμοστούν. Μια σειρά από υπηρεσίες που δίνονται σε εργολάβους δεν αναφέρονται στα καινούργια οργανογράμματα. Το υπουργείο θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις, για αυτό είμαστε εδώ”.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και συνταξιούχοι οι οποίοι ζητούν δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων ν. Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.

Από την πλευρά της η Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι: ”Είμαστε εδώ για την κατάσταση που βιώνουμε στην υγεία. Όσο θα την αντιμετωπίζουν σαν κόστος, τα νοσοκομεία θα γίνουν επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με ελαστικές μορφές εργασίες, Απαιτούμε μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες μας”.

Πηγή: thestival.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε