Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΕΚΑΒ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων του ΕΚΑΒ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σοβαρές είναι αντιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με τους ανεμβολίαστους. Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως όσοι υγειονομικοί δεν κάνουν το εμβόλιο θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους προσωρινά και χωρίς μισθό ή αποζημίωση αναστολής εργασίας. 

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αντίθεσή τους με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου, ενώ συμπληρώνουν ότι τα κενά που θα δημιουργηθούν από την απομάκρυνση των υπάλληλων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθούν.

Το πρωί της Δευτέρας διοργανώθηκε διαμαρτυρία από τους εργαζόμενους έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ο Προδρομος Δεβελόγλου, πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε στο newsit.gr και τόνισε πως η υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών θα δημιουργήσει τεράστιες ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης.

Ο ίδιος τόνισε πως από τους 592 εργαζόμενους σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κιλκίς και Χαλκιδική οι 170 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς οι 120 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται, πως σε πανελλήνιο επίπεδο από τους 4.000 εργαζόμενους, οι 1.245 δεν έχουν εμβολιαστεί. 

Ο κ. Δεβελόγλου είπε πως η απόφαση βγήκε το καλοκαίρι χωρίς να ερωτηθούν, άρα – σημείωσε – θα πρέπει να υπάρξει διάλογος για να βρεθεί λύση, ενώ πρότεινε παράταση του μέτρου. Αποκάλυψε πως στο παρελθόν προσπάθησαν να βρουν 50 άτομα για να συμπληρώσουν θέσεις χωρίς να τα καταφέρουν. Όπως είπε, δεν γνωρίζει τον τρόπο που η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει πιστοποιημένα άτομα μέσα σε λίγες ώρες. 

Τόνισε πως χρειάζεται να δοθεί περισσότερος χρόνος, γιατί όπως είπε ο ίδιος χρειάστηκε τεσσεράμισι μήνες για να πείσει την γυναίκα του να κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, όπως είπε οι περισσότεροι συνάδελφοί του δεν κάνουν το εμβόλιο, καθώς φοβούνται. 

Η Δήμητρα Καθαλοπούλου, διασώστης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Ήθελα να πιστεύω πως ζω σε μια δημοκρατική χώρα με σεβασμό στα ανθρώπινα και τα ατομικά δικαιώματα όπως αυτά έχουν ψηφιστεί εδώ και δεκαετίες. Τώρα ξαφνικά μας λένε πως δεν έχω δικαίωμα να αποφασίσω για το σώμα μου, ούτε εγώ ούτε οι συνάδελφοί μου».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορείς να στερείς σε κανέναν εργαζόμενο, που δεν έχει πέσει σε κανένα ατόπημα, το ιερό αγαθό της εργασίας».

Συμπλήρωσε πως: «Ήδη το ΕΚΑΒ είναι υποστελεχωμένο εδώ και χρόνια. Και αναρωτιέμαι: τόσα χρόνια γιατί δεν έφερναν όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Τέλος, είπε πως δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί οι γιατροί είναι διχασμένοι: «Πρέπει να αποφασίσει πρώτα η ιατρική κοινότητα». 

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις