Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαρρήξεις σπιτιών με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε μπαλκόνια και λεία 18.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Διαρρήξεις σπιτιών με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε μπαλκόνια και λεία 18.000 ευρώ

Οι διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και οι δράστες ταυτοποιήθηκαν. Σε όλες τις περιπτώσεις είχαν φύγει με χρήματα και κοσμήματα…

Τέσσερις διαρρήξεις σπιτιών που τελέστηκαν με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε μπαλκόνια, με τη συνολική λεία των κλοπιμαίων να προσεγγίζει τα 18.000 ευρώ, ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ., στη Θεσσαλονίκη.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Έλληνες 23 έως 34 ετών, σεσημασμένοι για παρόμοιες πράξεις και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι διαρρήξεις – κλοπές έγιναν το πρώτο δίμηνο του 2022 στις περιοχές Πυλαία, Καλαμαριά και Τούμπα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κάποια από τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από παθόντα και του αποδόθηκαν.

Πιο αναλυτικά, οι προαναφερόμενοι άντρες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με την μέθοδο της αναρρίχησης και διάρρηξης μπαλκονόπορτας, μπήκαν σε τέσσερις κατοικίες αφαιρώντας από το εσωτερικό χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με τη λεία τους ανέρχεται συνολικά σε 17.935 ευρώ.

Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας του 23χρονου, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις