Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες άρπαξαν κινητά και μετρητά από εστιατόριο – «Χτυπούσε ο συναγερμός, αυτοί δρούσαν ανενόχλητοι»

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες άρπαξαν κινητά και μετρητά από εστιατόριο – «Χτυπούσε ο συναγερμός, αυτοί δρούσαν ανενόχλητοι»

Δύο άγνωστοι άνδρες διέρρηξαν γνωστό εστιατόριο στην Νέα Μηχανιώνα στη Θεσσαλονίκη, πήραν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές και εξαφανίστηκαν. Στο video που εξασφάλισε το newsit.gr αποτυπώνεται καρέ καρέ η δράση τους.

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής (7.4.2024) σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης. Οι δύο δράστες, φορώντας κουκούλες, πλησιάζουν το εστιατόριο και προσπαθούν με κατσαβίδι να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο του καταστήματος. Δεν τα καταφέρνουν και πηγαίνουν να δοκιμάσουν από την πίσω είσοδο.

Μετά από 25 λεπτά καταφέρνουν να μπουν μέσα, όπου ερευνούν όλους τους χώρους του εστιατορίου.

Οι δύο διαρρήκτες κατάφεραν να βρουν και να πάρουν χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια αποχώρησαν. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Χρήστος Ντούσης μιλάει στο newsit.gr και υπογραμμίζει ότι οι διαρρήξεις είναι καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή που δραστηριοποιείται:

«Το μαγαζί ήταν κλειστό και αυτοί, αφού δεν μπόρεσαν να μπουν από την κεντρική πόρτα, κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα της κουζίνας. Ήταν πιο εύκολο να μπουν από εκεί, καθώς από πάνω είχε ένα μικρό παραθυράκι με μια μεταλλική σίτα που την έκοψαν και άνοιξαν.

Μπήκαν αμέσως στο μπαρ και αφαίρεσαν δύο κινητά που είχα για τις παραγγελίες και 100 ευρώ και έφυγαν γρήγορα. Και ενώ χτυπούσε και ο συναγερμός αυτοί δρούσαν ανενόχλητοι σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Όλο αυτό δεν ήταν κάτι που με ξάφνιασε. Περιμέναμε απλά τη σειρά μας.

Συμβαίνει τόσο συχνά εδώ που απλά περιμέναμε να μπουν και σε μας. Και κάμερες έχουμε και συναγερμό αλλά δεν τους σταμάτησε τίποτα. Εκείνη την ώρα χτυπούσε ο συναγερμός αλλά φαίνεται πως δεν τους αγγίζουν ούτε τα συστήματα ασφαλείας ούτε τίποτα. Πρέπει η αστυνομία να κάνει τη δουλεία της. Πρέπει να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα στην περιοχή μας. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει πλέον».

Οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από τις αρχές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις