Πέμπτη, 29 Φεβ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία φωτιά για τον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου – «Κατέληξα σε ψυχίατρο για 5 χρόνια»

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία φωτιά για τον καθηγητή του Κρατικού Ωδείου – «Κατέληξα σε ψυχίατρο για 5 χρόνια»

Ο καθηγητής του Κρατικού Ωδείου, κατηγορείται ότι αποπλανούσε μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη. Τι λέει στο newsit.gr, η κοπέλα που άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των σοβαρότατων καταγγελιών…

Σχέσεις με ανήλικες μαθήτριες που στη συνέχεια αποπλανούσε, κατηγορείται πως σύναπτε ένας καθηγητής πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Τέσσερις κοπέλες έχουν καταγγείλει τον συγκεκριμένο καθηγητή σε βάθος 12ετίας, ενώ η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην Δικαιοσύνη. Η μια από τις κοπέλες που αποπλανήθηκε από τον συγκεκριμένο είναι ακόμα ανήλικη.

Ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος, δικηγόρος κοριτσιών, αναφέρει στο newsit.gr: «Υπάρχει ήδη δικογραφία που σχηματίσθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με καταγγελλόμενη παρενόχληση αριθμού μαθητριών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης από καθηγητή του Ωδείου. Δυο εξ αυτών είναι μηνύτριες. Πρόκειται για μία σήμερα ενήλικη που αναφέρει ότι συνήψε σχέση περίπου ενός έτους με τον εν λόγω καθηγητή μουσικής κατά το χρόνο που ήταν ανήλικη και συγκεκριμένα 15 ετών. Η δε άλλη είναι ανήλικη και η προστασία της αποτελεί για εμάς πρώτιστο μέλημα και καθήκον. 

Μολονότι η Δικαιοσύνη δια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κινήθηκε κατά τα δικονομικώς οφειλόμενα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η αντιμετώπιση του ζητήματος από την πλευρά των διοικητικών αρχών και συγκεκριμένα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης υπήρξε πραγματικά στατική. Με την ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν σημαντικά, αλλά είμαστε ήδη στο τέλος του τέταρτου μήνα.

Θεωρούμε δε, ότι εν όψει των πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων με την αντιστροφή του βάρους απόδειξης στην κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, το Διοικητικό Δίκαιο, ήτοι οι Πειθαρχικές Διαδικασίες, έχουν σημαντικά μεγαλύτερες δυνατότητες σε σχέση με το παρελθόν να ερευνήσουν και να διαπιστώσουν την τέλεση εγκλημάτων που είναι ταυτόχρονα και πειθαρχικά παραπτώματα οργάνων του Δημοσίου. Περιμέναμε, λοιπόν αποτελεσματικότερη διερεύνηση από το ΚΩΘ.»    

Η εξομολόγηση 25χρονης

Στο newsit.gr, μίλησε και η 25χρονη που κίνησε τις διαδικασίες: «Ο εν λόγω καθηγητής με πλησίασε ερωτικά ενώ ήμουν 15 ετών. Μολονότι δεν ήταν προσωπικός μου καθηγητής, έβρισκε την ευκαιρία να εισέρχεται στον χώρο που ασκούμουν μόνη και να προβαίνει σε θωπείες και αγκαλιές με το πρόσχημα της διόρθωσης του σώματός μου.

Σύντομα με πλησίασε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ανέπτυξε μου οικειότητα και εν τέλει σχέση που διήρκησε ένα έτος περίπου. Δεν το γνώριζαν παρά μόνο δύο φίλες μου, παρ΄ολο που βρισκόμασταν με τον άνθρωπο αυτόν σε καφετέριες της περιοχής. Η σχέση έληξε γιατί φοβήθηκα και δεν μπόρεσα να ενδώσω σε επιθυμίες του.

Click4more: Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες φρίκης για καθηγητή πιάνου στο Κρατικό Ωδείο – «Αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριες»

Μου πήρε πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας να μπορέσω να βρω το κουράγιο να μιλήσω και το έκανα αυτοβούλως στην διοίκηση του Κρατικού Ωδείου. Μέχρι σήμερα δεν απομακρύνθηκε αυτός ο άνθρωπος από τη θέση του. Ασφαλώς και φοβάμαι τόσο για το στιγματισμό μου όσο και για την αντεκδίκησή του.» 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις