Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για 8 αδικήματα μετά την απόπειρα εμπρησμού – Φρούριο τα δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Διώξεις για 8 αδικήματα μετά την απόπειρα εμπρησμού – Φρούριο τα δικαστήρια
ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν νωρίτερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο συλληφθέντες 27 και 28 ετών, για την απόπειρα εμπρησμού μπροστά από το σπίτι του πρώην υπουργού και νυν προέδρου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρη Σταμάτη.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσαν να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς – εμπρηστικούς μηχανισμούς στην περιοχή της Καλαμαριάς από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα τον έναν από τους δύο, λίγο πριν ανάψει φωτιά στον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος ήταν το αυτοκίνητο του γιου του Δημήτρη Σταμάτη, το οποίο χρησιμοποιεί συχνά και ο πρώην υπουργός. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος ο οποίος κρατούσε τσίλιες κάνοντας ποδήλατο και συνελήφθη.

Φρούριο τα δικαστήρια – ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Σε βάρος των δύο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για 8 αδικήματα. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, κατοχή εκρηκτικών από κοινού, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, συμμορία.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην πρώτη ανακρίτρια απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα. Πρόκειται για έναν πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό και έναν σπουδαστή σκηνοθεσίας οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους συνηγόρους.

Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση με τον σπουδαστή ο οποίος ήταν δεμένος πισθάγκωνα και άρχισε να φωνάζει: «Βάλτε τις χειροπέδες από μπροστά. Δεν είμαστε ζώα. Αν αυτή είναι η δουλειά σας, είστε ανθρωποφύλακες. Δεν είμαστε σφαχτάρια. Με έχετε 8 ώρες δεμένο. Πονάνε τα χέρια μου. Είμαστε εδώ για συγκεκριμένο λόγο. Δεν είμαστε ζώα».

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο κρατητήριο του αστυνομικού φυλακίου εντός του Δικαστικού Μεγάρου, μέχρι να έρθει η στιγμή να παρουσιαστούν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Άνω Πόλη, σε σπίτια τα οποία τελούνταν υπό κατάληψη, όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων πυροτεχνικές κατασκευές και πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υγρό. Οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους και αφέθησαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι έξω από τα Δικαστήρια οργανώθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από αντιεξουσιαστές.

Πηγή:  thestival , grtimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις