Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Διχασμένοι οι πολίτες για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη δεύτερη δόση

Θεσσαλονίκη: Διχασμένοι οι πολίτες για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη δεύτερη δόση

Σύγχυση και αγωνία επικρατεί στους πολίτες με όσα ακούγονται γύρω από τα δεδομένα που αλλάζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση για τους εμβολιασμούς με το AstraZeneca κατά του κορονοϊού.

Να κάνω τη δεύτερη δόση του AstraZeneca ή να επιλέξω κάποιο άλλο σκεύασμα; Συστήνεται για τις ηλικίες άνω των 60 ετών, ενώ όσοι είχαν σοβαρές παρενέργειες κατά τον πρώτο εμβολιασμό θα ήταν προτιμότερο να επιλέξουν κάποια άλλη εταιρεία; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς από τους πολίτες που σπεύδουν καθημερινά στα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία. Φυσικά, υπάρχουν κι αυτοί, οι οποίοι δεν φαίνεται να ανησυχούν, αλλά και οι κάποιοι οι οποίοι βρίσκονται σε στάση αναμονής.

«Μόλις ήρθα στο ραντεβού για τη δεύτερη δόση του Astrazenca. Λίγο προβληματίστηκα, άκουσα και τα νεότερα για το συγκεκριμένο εμβόλιο, όμως δεν γινόταν να μην έρθω», λέει στο newsit.gr, η κα Κατερίνα και συνεχίζοντας προσθέτει: «Στην πρώτη δόση έκανα λίγο πυρετό την πρώτη μέρα αλλά μέχρι εκεί. Δεν είχα άλλες παρενέργειες οπότε είπα να το κάνω και ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Αθανασία, η οποία έξω από εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αναφέρει: «Μόλις έκανα τη δεύτερη δόση. Δεν προβληματίστηκα. Είχα κάποιες λίγες παρενέργειες στην πρώτη δόση, αλλά έπρεπε να κάνω και τη δεύτερη».


Από την πλευρά του, ο κος Κωνσταντίνος, αν και θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί, περίμενε μέχρι τη στιγμή που θα μπορούσε να επιλέξει το σκεύασμα που θεωρεί ο ίδιος πιο σίγουρο για τον εαυτό του. «Δεν ήθελα να κάνω AstraZeneca, περίμενα να ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμβόλια και τώρα θα κάνω. Και μετά από τα νεότερα που ακούσαμε, φαίνεται πως έκανα καλά. Ανησυχώ για όλα αυτά που ακούγονται».


Ο Άρης λέει στο newsit.gr, πως θα περιμένει ακόμα, καθώς θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί στο επίπεδο που θα ήθελε. «Φοβόμουν να κάνω και μετά από αυτά που ακούσαμε φαίνεται πως δεν είχα άδικο. Όχι μόνο το Astrazeneca αλλά και τα άλλα δεν έχουν δοκιμαστεί πολύ. Θα το αφήσω για αργότερα. Βλέπουμε κάθε μέρα ότι αλλάζουν οι εισηγήσεις».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις