Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Δώσαμε πάνω από 100.000 ευρώ» στον ψευτογιατρό – Πώς εξαπάτησε ασθενή με εγκεφαλικό

Θεσσαλονίκη: «Δώσαμε πάνω από 100.000 ευρώ» στον ψευτογιατρό – Πώς εξαπάτησε ασθενή με εγκεφαλικό

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της δράσης του «ψευτογιατρού», του φυσικοθεραπευτή της Θεσσαλονίκης που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες με το αζημίωτο αποσπώντας χιλιάδες ευρώ από τα θύματά του. 

Υπενθυμίζεται, πως την Παρασκευή έγινε γνωστό από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης ότι προέκυψαν τρεις ακόμα περιπτώσεις απάτης, ενώ ο ψευτογιατρός, μαζί με τον συνεργό του – έναν γιατρό από τη Γερμανία – αποκόμισαν περίπου 215.000 ευρώ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δύο από τους παραπάνω ασθενείς που έπεσαν στην «παγίδα» τους έχασαν τη ζωή τους.

Μία από τις καταγγελίες αφορά σε ασθενή με εγκεφαλικό, όπου η οικογένειά του φαίνεται να έδωσε στον φυσικοθεραπευτή και τον συνεργό του περίπου 100.000 ευρώ.

Η σύζυγος του θύματος μίλησε στο newsit.gr λέγοντας πως: «Ο σύζυγος μου έφυγε από τη ζωή το 2019 στην ηλικία των 77 ετών. Είχε πάθει ένα βαρύ εγκεφαλικό και είχε πρόβλημα στην αριστερή πλευρά του. Δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του, το πόδι του. Η γνωριμία με τον άνθρωπο αυτό ξεκίνησε, καθώς είχα ακούσει καλά λόγια για τον συγκεκριμένο γιατρό και ήταν και κοντά στην περιοχή μας, στο σπίτι. Είχαμε πάει, τον βρήκαμε, μιλήσαμε και ξεκίνησε ο σύζυγος μου τις συνεδρίες μαζί του».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Κάποια στιγμή μας ανέφερε τον γιατρό στη Γερμανία, ο οποίος έκανε βλαστοκύτταρα. Όπως ξέρετε, δυστυχώς ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και είπαμε “γιατί να μην το δοκιμάσουμε αφού μπορούμε;”. Πήγαμε λοιπόν στη Γερμανία και είδαμε μετά από εξετάσεις ότι το εγκεφαλικό του συζύγου ήταν πολύ βαρύ».

«Πήραμε και τον γιατρό από την Ελλάδα μαζί με δικά μας έξοδα. Έδωσε 3.000 ευρώ για pet scan, έκανε και τις τρεις πρώτες ενέσεις που κόστιζαν 21.000 η καθεμία και εκεί τον έπεισε να κάνει και την τέταρτη. Μετά γυρίσαμε, αλλάξαμε περιοχή που μέναμε και σταματήσαμε από αυτόν και πήγαμε αλλού» είπε η γυναίκα.

Περιέγραψε πως οι δράστες τους έπεισαν να πληρώσουν αδρά για τις ενέσεις: «Όλα μαζί τα χρήματα που ξοδέψαμε ήταν σχεδόν 100.000 ευρώ για τις 4 ενέσεις, τις υπόλοιπες εξετάσεις και τα έξοδά μας για να πάμε δύο φορές Γερμανία. Δεν είχαμε δει καμία βελτίωση από όλα αυτά που κάναμε. Το προσπαθούσαμε για να βελτιωθεί και να προσπαθεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια. Αλλά δεν έγινε κάτι. Μόνο τα χρήματα μας χάσαμε».

«Πήρε τόσα χρήματα – Ταλαιπωρήθηκε ο σύζυγός μου»

«Ξαφνικά είδα τη φωτογραφία του γιατρού στην τηλεόραση, άκουσα γιατί κατηγορείται και το κατήγγειλα. Πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία και ήρθα να καταθέσω όσα έγιναν σε εμάς. Εμάς δεν μας έκοψε, ούτε μας πρόσθεσε φάρμακα απλά δεν βοήθησε σε τίποτα και πήρε όλα αυτά τα χρήματα» σημείωσε η ίδια.

Κατέληξε, λέγοντας: «Να δικαιωθούμε θέλουμε αλλά και να συμβεί αυτό, τα χρήματα μας δεν θα τα πάρουμε πίσω μετά από τόσα χρόνια. Ο σύζυγος μου ταλαιπωρήθηκε πολύ, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε πλέον;».

Οι δύο απατεώνες στόχευαν κυρίως ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο στάδιο. Αφού κατάφερναν και τους έπειθαν για την αποτελεσματικότητα της «επαναστατικής» θεραπείας, αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά από τα θύματά τους.

Ωστόσο, η επαναστατική θεραπεία ήταν ενέσεις με αμινοξέα και ενέσεις γλυκόζης…

Τουλάχιστον πέντε από τους 15 ασθενείς που τους κατήγγειλαν έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ η λεία τους υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 900.000 ευρώ.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, καθώς εικάζεται πως ο ψευτογιατρός έχει εξαπατήσει κι άλλους ασθενείς. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις