Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Δύο 21χρονοι οι κουκουλοφόροι που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα – Τι υποστήριξαν

Θεσσαλονίκη: Δύο 21χρονοι οι κουκουλοφόροι που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα – Τι υποστήριξαν

Δύο νεαροί Έλληνες είναι οι κουκουλοφόροι που αναστάτωσαν το πρωί της Δευτέρας (8.5.2023) το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν εγκλωβίστηκαν σε ταράτσες δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Μηνά.

Σημειώνεται πως οι δύο άντρες συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από μια επεισοδιακή καταδίωξη που γίνονταν σε live μετάδοση με τους δυο τους να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα. Οι κουκουλοφόροι εγκλωβίστηκαν μετά από φωτιά σε κατάστημα κινητών τηλεφώνων. 

Αστυνομικοί έκαναν σήμα στους δύο κουκουλοφόρους να κατεβούν αλλά εκείνοι το αγνόησαν, πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγουν.

Ο ένας από τους δύο προσπάθησε να διαφύγει και συνελήφθη, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο δεύτερος κατέβηκε από την ταράτσα της εκκλησίας και αφού αγκάλιασε τον παπά παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

 

Τα δύο άτομα κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Οι δύο νεαροί Έλληνες, 21 ετών, είχαν εγκλωβιστεί στην ταράτσα του κτιρίου όπου ξέσπασε η φωτιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική.

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση προσήχθησαν και εξετάζεται εάν συνδέονται με τη φωτιά.

Οι δύο 21χρονοι ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία σχέση με τη φωτιά και ότι βρέθηκαν στην ταράτσα του φλεγόμενου κτηρίου, καθώς έκαναν γκράφιτι.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις