Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έδειραν και λήστεψαν 80χρονο κοσμηματοπώλη

Θεσσαλονίκη: Έδειραν και λήστεψαν 80χρονο κοσμηματοπώλη

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (10.02.2022) σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η ληστεία σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη με Δελφών, λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δελφών με Καραϊσκάκη κρατώντας πιστόλι και χτύπησαν με γροθιές τον 80χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια άρπαξαν ρολόγια και κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία και έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μηχανές με διασώστες έφτασαν στο κοσμηματοπωλείο για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον ιδιοκτήτη ο οποίος αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Ο πατέρας μου δεν μασάει από αυτά»

Μιλώντας για τη ληστεία ο Διογένης Παπαδόπουλος, ο γιος 80χρονου ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ανέφερε: «Μάλλον Έλληνες ήταν… Αρχικά προσπάθησαν να του κλέψουν τα κλειδιά για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο για να πάρουν χρήματα. Υπήρξε πάλη και αντιμαχία και επειδή δεν μπόρεσαν να πάρουν χρήματα άρχισαν να προκαλούν υλικές ζημιές στον χώρο και υπήρχε άμεση επίθεση του ενός στον πατέρα μου. Τον χτύπησαν με τα χέρια και ο πατέρας μου έχει κάποιες αμυχές. Είχαν όπλο αλλά δεν το χρησιμοποίησαν και πήραν χρυσαφικά και ρολόγια. Ο ένα φορούσε μάσκα ο άλλος όχι. Υπάρχει κάμερα από τα γειτονικά μαγαζιά και υπάρχει ανάλογο παρελθόν στην γειτονιά. Τον απείλησαν οι ληστές, αλλά αντιστάθηκε. Κοινώς δεν μασάει από αυτά ο πατέρας μου».

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις