Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Έδεσε το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Nefeli» – Στην αγορά της πόλης οι 600 τουρίστες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με εκδρομές εντός και εκτός της πόλης αξιοποιούν την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη οι 600 επιβάτες, κυρίως Ευρωπαίοι, αλλά και ορισμένοι Αμερικανοί και Αυστραλοί του κρουαζιερόπλοιου «Celestyal Nefeli»…

που κατέπλευσε στο λιμάνι στις 07.30, προερχόμενο από τον Πειραιά, και θα αναχωρήσει στις 18.30 για την Καβάλα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του πρακτορείου «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, οι μισοί περίπου επιβάτες του προτίμησαν την περιήγηση στην πόλη -Αρχαιολογικό Μουσείο, Ροτόντα, Άγιος Δημήτριος, Αγία Σοφία- ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν προς τη Βεργίνα. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι επιβάτες που αξιοποιώντας τον καλό καιρό προτίμησαν να κάνουν μια βόλτα στο κέντρο της πόλης πεζή.

Το «Celestyal Nefeli» έρχεται για πρώτη φορά σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το επόμενο που αναμένεται να καταπλεύσει, και με την άφιξή του θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν της κρουαζιέρας για την ΟΛΘ ΑΕ, είναι το «MV Minerva». Θα δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 18/11, στις 07.30, προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 16.30 για την Καβάλα, όπως προκύπτει από το αναρτημένο επίσημο σχετικό πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 27 Απριλίου. O μήνας με τις περισσότερες αφίξεις ήταν ο Οκτώβριος (εννέα κρουαζιερόπλοια) και ακολούθησαν οι Ιούλιος και Σεπτέμβριος (επτά κρουαζιερόπλοια/μήνα).

Τα κρουαζιερόπλοια που «δένουν» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΘ ΑΕ, έρχονται κυρίως από Βόλο, Καβάλα και Κωνσταντινούπολη και παραμένουν στην πόλη από πέντε έως και 23 ώρες με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στις 11 ώρες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε